Galerija ULAK dobiva novu fasadu – iz programa KAkvart za projekte gradskih četvrti 700 tisuća kuna

– Opravdat ćemo povjerenje; krećemo na posao! Kompletno ćemo urediti ULAK, od nove fasade nadalje, kazao je predsjednik Vijeća GČ Zvijezda Željko Grubiša, na današnjem uručenju ugovora iz programa KAkvart.

Dobila su ih vijeća 18 karlovačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora, čiji su projekti odabrani među 35 pristiglih na ovogodišnji natječaj. S ukupno 722.641 kuna – 400.000 Heineken Hrvatska i ostatak Grad –  sufinancirat će se tako, osim uređenja zgrade ULAK-a, sportski park, dječje igralište, prostorije mjesnih odbora i gradskih četvrti…

Ti su projekti “teški” 1,2 milijuna kuna, a razliku će nadoknaditi sredstvima i radom sami stanovnici tih dijelova Karlovca.

– Odnosno, vijećnici vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, njih 313, koji – a o tome često nema dosta informacija ni među građanima ni u Gradskoj upravi – svakodnevno volonterski rade. To je vrijednost Karlovca: ljudi koji su spremni odvojiti svoje vrijeme za dobrobit svih, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić, podsjetivši da je ovo druga godina KAkvarta.

Program je pokrenut nakon mjesnih izbora jer se, po njegovim riječima, željelo da se u mjesnim odborima i gradskim četvtima odrađuju oni projekti koji dolaze kao eho s terena. Lani je težio 300.000 kuna, ove godine zahvaljujući i Heinekenu koji je ga je prepoznao kao projekt koji doprinosi razvoju lokalne zajednice, novca je znatno više.

Bilo je i više prijavljenih projekata nego lani, a neki od onih koji nisu prošli, poput uređenja poljskih puteva, ipak će biti realizirani kroz druge programe ili nakon što Grad riješi imovinsko-pravne odnose. Mandić je najavio da bi tako moglo biti i s projektom GČ Luščić – Jamadol, koja je tražila u dijelu bivše vojarne prostor za dječje igralište, a onda i KŠZ prostor za inline hokej budući se nadaju skorašnjoj suglasnosti Ministarstva državne imovine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest