Rast proizvodnje, izvoza i potrošnje donio i veću zaposlenost – U županiji lani 1.183 zaposlenih više nego 2015.

– Kada svi podaci budu konačni, nadam se da ćemo svjedočiti najuspješnijem poslovanju našeg gospodarstva u dužem razdoblju! Lani je izvoz naših gospodarstvenika povećan 16,7 posto, rasla je industrijska proizvodnja, potrošnja, a dobri gospodarski pokazatelji doveli su do najznačajnijeg rezultata: povećanja zaposlenosti, pogotovo u industriji. Lani je bilo 1.183 zaposlenih više nego 2015., kazao je na današnjoj pressici predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

Podsjetio je kako se broj nezaposlenih  u županiji već godinama smanjuje, pa smo sa skoro 16.000, koliko je bilo 2001., došli sada na 7.000, ali i ustvrdio da tom smanjenju nije, kako se često čuje, jedini razlog iseljenje.

– Od 2010. iz županije je odselilo više od 3.000 ljudi, a na Zavodu za zapošljavanje prošle i ove godine zbog iseljenja u inozemstvo smanjen je broj nezaposlenih za 158 osoba, napomenuo je Kuzman.

Dodao je kako investicije koje su županijski gospodarstvenici najavili za ovu godinu govore da će se trend povećanog zapošljavanja, kakav je lani vladao i kod velikih tvrtki i malih poduzetnika, nastaviti. Neki, pak, u graditeljstvu, ugostiteljstvu, ali i tekstilnoj industriji već sada traže više radnika no što ih je na raspolaganju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest