Ministarstvo kulture uređuje nekadašnji KAMOD, a nastavlja se i obnova Starog grada, Židovskog groblja, Zorin doma…

Tako će u Knjižnicu za mlade i prostorije DAGG-a biti uloženo 60.000 kuna, u urbanističke površine u Zvijezdi 250.000 kuna, te nekadašnji KAMOD 200.000 kuna. Zgrada u Kraševoj, u kojoj je nekad bila tvornica tekstila i prostorije udruga i stranaka, po planu, trebala bi postati novi prostor Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela, ali i svih Karlovčana jer bi u njoj bila višenamjenska dvorana i muzej.

– Sad je došla na naplatu sva ona dokumentacija koja je godinama rađena. Kroz te izrade, analize i istraživanja došli smo do vrlo kvalitetnih spoznaja koje dovode do kvalitetne revitalizacije određenih dijelova grada. To je jedinstvena lokacija – nije u privatnom vlasništvu, omogućuje javno prizemlje koje će postati fluktuacija između Malog placa, Trga i Banjavčićeve.

Ne mislimo pri tom ovu dvoranu koja je prije imala industrijsku namjenu zatvoriti u konceptu muzeja samo nego je to multidisciplinarna dvorana koja bi služila građanima za bilo kakve manifestacije, izložbe… i omogućila prolaz kroz taj dio bloka, od ulice prema Malom placu i Trgu. Mislim da je to jedna dobra poruka vezana za revitalizaciju grada, za one uvjete koje konzervatori propisuju i skrbe o baštini, da svojim primjerom pokažu na koji način se može takva građevina privesti namjeni, ocijenio je pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković.

Pročelnica Martina Furdek Hajdin najavila je da će, uz potporu Ministarstva, ove godine biti nastavljeno uređenje Starog grada Dubovca, Zorin doma, Muzeja Domovinskog rata, Židovskog groblja, te Kapele Svih Svetih na groblju Dubovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest