Nezavisna lista “Naš Karlovac” predstavila bogat i sadržajan idejni program razvitka grada i simboličan suvenir – “Sunce u Zvijezdi”

– Nas zanima grad Karlovac. To je naš grad u kojem živimo i kojeg volimo i kojem želimo sve najbolje. Vremena za čekanje da netko napravi nešto umjesto nas više nema. I zato su i naša vrata i sada i nakon izbora otvorena svima koji vole ovaj grad i imaju dobre ideje. Ne zanima nas ništa osim Karlovca i njegove dobrobiti, svjetonazorska pitanja pitanja su za državnu politiku, na lokalnoj razini jedino je bitno raditi za grad, poručuju iz liste “Naš Karlovac”.

Jedno od osnovnih pitanja za koje, ističu, ne samo da imaju rješenja, već imaju takva rješenja koja će donijeti gradu i nova radna mjesta, jest obrana od poplave, kao i energetika u kojoj Karlovac ima izuzetne potencijale (HE Brodarci, geotermalna elektrana, tehnologija pretvaranja otpada u biodizel…).

– Na izbore idemo sami, ali naša politika uvijek će biti uključujuća, a ne isključujuća. Ako budemo na vlasti, oporba će imati širom otvorena vrata da ponudi još bolje ideje od naših, najavljuje Petračić.

Što se tiče imena na listi i na izborima za gradonačelnika, zasad je sigurno kako će kandidatkinja za jednu dogradonačelnicu biti Marija Bodrožić, dok će drugo ime biti jak ekonomski i financijski stručnjak.

Opsežan program ideja, planova i rješenja koja bi Karlovac trebala učiniti gradom koji će svima biti ugodan za život i iz kojeg nitko neće morati odlaziti, već će u njega ljudi i doseljavati, bit će predstavljen Karlovčanima i na nizu pressica i tribina, ali i izravnim kontaktom s ljudima koje more najveće brige, kao što su npr. oni najugroženiji s poplavama.

Na press konferenciji po prvi puta je predstavljen i novi simboličan karlovački suvenir, koji su osmilili sami članovi liste. Riječ je o “Suncu u Zvijezdi”, koje jasno simbolizira buđenje grada, ali i potrebu da se obnovi svih njegovih potencijala pa tako i iznimno vrijedne povijesne jezgre (za koju nezavisna lista ima niz ideja od otvaranja male tržnice s pekarnom, mesnicom i ribarnicom do zamjene instalacija, postavljanja granitne podloge i jednostavnijih uvjeta kod zamjenske gradnje) pristupi sa svih strana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest