Badovinac pozvao DORH u Radio Karlovac – sumnjivo mu što Jelić nije dozvolio da se točka o HRK-u nađe pred vijećnicima

foto karlovacki.hr

– Hrvatski radio Karlovac je u problemima jer stalno vuku neke repove: od imenovanja direktora Perkovića, gdje su bile neke neuobičajene radnje, zapošljavanja preko stranačkih iskaznica, do toga da je za catering zadužena tvrtka u kojoj je netko rodbinski jako blizak g. Perkoviću.  Sve su to neki repovi pa smo htjeli da nam to objasni g. Perković na sjednici Gradskog vijeća.  Ali, gradonačelnik to nije dopustio, direktor nije spreman i ja pozivam DORH i sve nadležne institucije da odrade svoj posao, pozvao je s današnje pressice HNS-ov gradski vijećnik i kandidat za gradonačelnika Nikola Badovinac.

Ispričao je kako je na Predsjedništvu Gradskog vijeća još 18. veljače tražio da se tematska točka o Radio Karlovcu i rebrendiranju nađe pred vijećnicima, no tada su se svi usuglasili da bude na nekoj od posljednje dvije sjednice – 28. i 31. ožujka. U predloženom dnevnom redu točke o HRK-u nema.

– Jučer na Predsjedništvu sam pitao zašto nije stavljena i predsjednik Damir Mandić mi je objasnio da gradonačelnik nije pristao da se ta točka stavi na dnevni red kao tematska, a da je direktor Radija Matija Perković izjavio da nije spreman. Čudi me da nije spreman 40 dana od kad smo zatražili tematsku točku i više od 2 mjeseca od kad smo postavili vijećnička pitanja o tome.  Čudi me da Perković ne zna što radi po tom pitanju i do kud je dogurao s nekim svojim projektima. Zabrinut sam da gradonačelnik Damir Jelić nepristankom na tematsku točku o rebrendingu HRK-a možda skriva informacije. Jer početkom godine HRK je opterećen još jednom bruto plaćom, rebrending je, po nekim saznanjima, koštao oko 100.000 kuna i to je već u startu 170.000 minusa kojeg HRK nije zaradio. Tu je i sumnja da se jedan veliki dug vuče od kraja 2016. i pozivam DORH i sve nadležne institucije da obrade ovaj slučaj jer jako je zanimljivo da gradonačelnik prije izbora ne želi obraditi ovu temu; vijećnici su iskazali veliki interes, javnost isto, a njegovo skrivanje informacija je možda indikativno, izjavio je Badovinac.

Kazao je kako mu jedino preostaje na Aktualcu postaviti pitanje o HRK-u, što će i učiniti dođe li na red, no da  bi se puno kvalitetniji odgovori mogli dobiti na tematskoj točci o Radiju, voditi šira diskusija, a direktor na kvalitetan način razuvjeriti ga sumnji, možda i predočiti neke dokaze. Iako je pitanja već odavno postavio pisano, a sada i najavio unaprijed, ne vjeruje da će direktor doći s papirima, spreman na njih. A trebao bi biti.

– Najavio sam to i 18. veljače, dobio je pitanja i pisano, direktor je odavno morao biti spreman. A i direktor koji radi svoj posao mora znati svaki segmet. Perković je direktno uključen u rebrending, on ga vodi. Čudi me da bi osoba koja vodi nešto rekla da nije spremna razgovarati o tome. On mora biti spreman, on mora znati što radi, zaključio je Badovinac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest