Projekt uređenja Edisona krajem mjeseca pred Karlovčanima – kultna zgrada postaje multifunkcionalni društveni centar

Projekt rekonstrukcije i uređenja nekad kultnog Kina Edison krajem mjeseca trebao bi se naći pred Karlovčanima.

Idejno rješenje nedavno je predstavljeno gradskim čelnicima, a u Gradu nam potvrđuju da traje izrada  glavnog projekta za rekonstrukciju i uređenje ove zgrade, zaštićenog kulturnog dobra, “s intervencijama u smislu bolje funkcionalnosti usklađene sa suvremenim potrebama”.

– Cilj je uređenje i opremanje Kina Edison u centar audiovizualne djelatnosti, komercijalne i art produkcije, razvoj centra edukacije u području audiovizualne umjetnosti, integracija raznorodnih programa izvedbenih umjetnosti, razvoj festivalske djelatnosti. Načela projekta su multifunkcionalnost, poduzetništvo u kulturi, te doprinos razvoju kulturno-turističke ponude sukladno Strategiji razvoja turizma grada Karlovca i Strategiji kulturnog razvoja grada Karlovca, kaže pomoćnica pročelnika Ivanka Brezović, dodajući da se projekt izrađuje u stalnoj suradnji s Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture, kao i s  drugim javno-pravnim tijelima.

U Gradu planiraju prezentaciju projekta krajem travnja, nakon čega slijedi njegovo dovršenje  i ishođenje građevinske dozvole.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest