Sedam karlovačkih tvrtki dobilo gradske potpore – poduzetnicima na raspolaganju više od milijun kuna

– Nakon 15 godina u općoj praksi, krenula sam u poduzetništvo i ove će nam potpore dobro doći. Jako puno smo uložili, a s ovih 20.000 kuna ćemo nešto dodatno urediti, kazala je Tanja Ivka iz Obiteljskog doma “Lijepi dani”, jedne od sedam karlovačkih tvrtki – uz Auto M, Elmotor, Radar, Maslačak, Origo i Biblo – koje su u prvom ovogodišnjem krugu dobile gradske potpore.

Ove godine je za tu namjenu, podsjetila je pročelnica Andrea Vrbanek, osigurano 1,050.000 kuna, dvostruko više nego lani, a poduzetnici mogu dobiti bespovratni novac za pokretanje gospodarske aktivnosti, proširenje proizvodnih i IT djelatnosti, sudjelovanje na sajmovima i izložbama, te subvencije kamata.

– Drago nam je da su se prijavili poduzetnici vrlo različitih djelatnosti i da se sve podjednako razvijaju. Zahtjeve i dalje zaprimamo, do iskorištenja sredstava, napomenula je Vrbanek.

U četiri godine, po riječima pročelnice Martine Furdek Hajdin, Grad je kroz 12 mjera potpora poduzetništvu dao 2,6 milijuna kuna. Iskoristilo ih je 216 poduzetnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest