Dragovoljac i ratni vojni invalid preživljava skupljajući kutije i gajbe: Nije sramota raditi pošteno!

Ljudi se na razne načine snalaze kako bi zaradili za život i pokrpali kraj s krajem. Pojedinci skupljaju plastične boce a jednog takvog našeg sugrađanina sreli smo u ulici Tina Ujevića koji dodatnu zaradu ostvaruje skupljanjem kartonskih i drvenih kutija (gajbi) koje zatim za vrlo male novce prodaje vrtlarima koji ih koriste za pohranu povrća, voća, cvijeća i raznih drugih vrtnih proizvoda.

Partneri u biznisu

Zapeo nam je za oko jer je na biciklu s prikolicom izrađenom od kolica (košara) za trgovinu na kotačima od starog motora, kako od Kauflanda prevaža veliku, prilično visoko i uredno složenu hrpu kutija.

Gospon Luka radi s partnerom, također Lukom, koji u skladištu preslaguje i sortira gajbe. Partneri Luka & Luka svakodnevno iz Kauflanda s kojima imaju dogovor o slobodnom odvozu rashodovanih gajbi tako svakodnevno i do desetak puta (tura) odvoze stotinjak gajbi koliko ih stane u jednu prikolicu.

Naglašava da ga ništa nije sram raditi što je poštena zarada.

Mala mirovina

– Slavonac sam ali sam prije Domovinskog rata živio u Subotici odakle sam pobjegao 1991. godine jer sam odbijao pozive za odlazak u JNA. Kad sam dobio poziv, a trebalo je ići na Vukovar, pobjegao sam rodbini u Slavoniju gdje sam se kao dragovoljac odmah javio u Hrvatsku vojsku. Ratni sam vojni invalid a nakon rata sam doselio u Karlovac gdje danas živim. Nemam veliku mirovinu i ovo mi je dodatna zarada za život, ispričao je kratko svoju životnu priču Luka, s kojim nismo imali priliku predugo ćaskati.

Naime, požurio je dalje na punkt gdje ga je čekao partner za istovar nove pošiljke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest