Uskoro gradnja nasipa: Đuroković pozvao vlasnike zemljišta da pomognu – HV će im ponuditi primjerenu cijenu

Hrvatske vode iduće godine, kao dio sustava obrane od poplava, planiraju gradnju dvaju nasipa u Karlovcu, a vlasnike zemljišta potrebnog za njih generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pozvao je danas da pomognu i prodaju ga jer će im biti ponuđene “primjerene cijene”.

Podsjetio je da Karlovac već desetke godina ima problem s nedovoljno kvalitetnom obranom od poplava, zbog čega je lani započeta priprema cjelovitog projekta, te izrađena studija koja će omogućiti finaniranje sustava uz potporu europskih sredstava od 85 posto.

– I smatramo da smo blizu prvih rezultata. S Gradom Karlovcem, koji će dati pravnu pomoć, ćemo dogovoriti način rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Zajedno ćemo pozvati lokalno stanovništvo, odnosno, građane koji posjeduju zemljište – riječ je o gotovo 11.000 čestica koje trebaju omogućiti gradnju gotovo 50 kilometara nasipa – da svi budu svjesni i daju svoj doprinos omogćavanju gradnje i zaštiti građana Karlovca. Već do kraja godine krenut ćemo i s objavom javnih nadmetanja za gradnju dijela nasipa, došli smo i do određenih građevinskih dozvola i iduće godine ćemo na dvije dionice započeti radove na nasipima, prije svega za potrebe zaštite Logorišta koje je i najugroženije, izjavio je Đuroković.

Najavio je da će dogovoriti i daljnju koordinaciju aktivnosti, što je jedan od dokaza da se može jedino zajednički raditi, te pozvao i Karlovčane na suradnju.

– Pozivam građane da budu kooperativni i pomognu u ukupnom rješavanju imovinsko-pravnihodnosa. Mi ćemo se potruditi da ne bude to na način da bilo kome što oduzimamo, već da po primjerenoj cijeni otkupimo zemljište i omogućimo gradnju tako potrebnih nasipa, poručio je Đuroković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest