Na Dubovcu u izgradnji rekreacijski centar na otvorenom – niče teren za odbojku, boćalište i teretana, uredit će se staze

Gradska četvrt Dubovac konačno će dobiti nove sadržaje za sportaše rekreativce, a sve u okviru projekta KAkvart, uz pomoć dubovačke tvornice piva, odnosno Heinekena Hrvatska i Grada Karlovca.Kod rukometnog igrališta koje će također biti obnovljeno, niče novi teren za odbojku na pijesku, boćalište, dok će uskoro stići i sprave za vježbanje na otvorenom. Bit će uređen i kompletni okoliš s novim stazama i travnjacima.

– Dubovac dobiva jedan mali sportsko – rekreacijski centar koji će se uklopiti u širu cjelinu na obali rijeke Kupe, od kupališta do veslačkog kluba, rekao je Željko Štajcer, predsjednik Vijeća GČ Dubovac. Na novom terenu za odbojku na pijesku bit će igrana i gradska liga. Kako dodaje, projekt je financiran dijelom iz KAkvata, a dijelom putem posebnog natječaja. Kako je dodao, u planu je uređenje tribina, ograde i terena, a očekuju i pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ljudmila Bratko Gašpić iz Heinekena kazala je da joj je posebno drago da će se u susjedstvu pivovare izgraditi mjesto za rekreaciju i druženje, te da je vrijednost projekta KAkvart i u tome je su građani sami iskazali potrebu, a kroz ovaj projekt se njihove želje prate.

Radovi su u punom jeku, sudjeluju i volonteri,  mještani gradske četvrti, a kako je vrijeme malo pokvarilo plan, očekuje se da će u lipnju posao u ovoj fazi biti završen.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest