Novi župan Damir Jelić će moći mirno spavati – HDZ u Županijskoj skupštini ima 24 od 41 vijećnika, najviše od osnivanja ovog tijela

foto ilustracija - arhiva KAportala

Baš kao što je na početku kampanje rekao – iako je mislio na svoje zamjenice, a ne sastav Skupštine – Damir Jelić doista će kao karlovački župan moći mirno spavati.

Jer, ako je kao gradonačelnik Karlovca posljednje desetljeće ponekad i brinuo hoće li Gradsko vijeće prihvatiti ono što je predložio, kao župan Jelić takvih briga neće imati: u novom sazivu Županijske skupštine HDZ će imati više nego uvjerljivu natpolovičnu većinu. Od 41 vijećničkog mjesta, osvojio je 24, što je najbolji rezultat od osnivanja Županijske skupštine Karlovačke županije. Teoretski, za održavanje sjednica nitko im drugi i ne treba, dovoljno je da dođu HDZ-ovi vijećnici.

SDP-u 8, Živom zidu 7 vijećnika

Ipak, po rezultatima koje je objavilo Županijsko izborno povjerenstvo, u Skupštini neće biti sami jer 8 vijećničkih mjesta osvojio je SDP, 7 Živi zid, te 2 Most.

Županijski vijećnici HDZ-a – uz još nepoznatu zamjenu za Damira Jelića koji je bio prvi na listi – trebali bi biti i Ivan Vučić, Hrvojka Božić, Vlado Jelkovac, Amirudin Talakić, Jadranka Golubić, Željko Lipošćak, Vesna Ribar, Tomislav Magdić, Ivica Glockner, Goran Jakšić, Damir Radinović, Jovan Maravić, Matija Vuković, Dubravko Galić, Martina Marušić Britvec, Pavao Škaljac, Damir Škrtić, Boro Matijević, Mihovil Bićanić, Vedrana Čop Novaković, Tomislav Katić, Marijan Babić i Mirjana Pogačić.

SDP-ovi vijećnici u Županijskoj skupštini u ovom mandatu trebali bi biti Ivan Vuković, Josip Benčić, Biserka Vranić, Branko Eremić, Nikola Paulić, Katarina Srakočić, Stjepan Mikulandrić i Zlatko Mravoš.

Dva mandata Mosta

S liste Živog zida izabrani županijski vijećnici su Ivan Vilibor Sinčić, Hrvoje Hoffman, Vanja Pahljina, Anita Bolarić, Lidija Domitrović, Helena Stojković i Goran Glavortić, dok su Mostovi županijski vijećnici Zlatibor Tomas i Marinko Marinović.

Po podacima ŽIP-a, za članove Županijske skupštine od ukupno 111.073 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 53.407 birača, odnosno, 48,08 %, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 53.380 birača, odnosno 48,06 %. Važećih listića bilo je 51.310, odnosno 96,12%, a nevažećih 2.070, odnosno 3,88%.

KAportal.hr 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest