Odbojkaši svečano obilježili svojih prvih 50 godina postojanja – dodijeljena priznanja najzaslužnjim članovima

U prepunom Gradskom kazalištu Zorin doma Odbojkaški klub Karlovac je svečanom akademijom obilježio 50-tu obljetnicu. Tom prigodom su nagrađeni najistaknutiji odbojkaši, odbojkašice i klupski djelatnici. Priznanje kluba dobio je posthumno i Janko Mihalić, a primio je sin Davorin Mihalić. On se spontano i u vrlo emotivnom govoru zahvalio Odbojkaškom klubu na dodijeljenom priznanju.

Priznanja su dobili: Janko Mihalić, Ljuban Ajdinović, Danko Dumbović, Milan Guberina, Miroslav Milošević, Željko Popović, Miroslav Bjeloš, Nikica Marijanić, Nikica Popović, Mirko Srdić, Dubravko Čorak, Drago Gojak, Ivica Jakšić, Zdenko Jugović, Dino Vidaković, Ratko Peris, Ivica Radočaj i Leo Andrić.

Klupsku nagradu za životno djelo primio je popraćen snažnim ovacijama iz gledalište koje je stajalo na nogama dok je dolazio na pozornicu po nagradu, plješćući legendi karlovačke odbojke Jovanu Zecu – Haseu.

– Mislim da nisam ja sam zaslužan za ovo, nego i sva ova djeca koju sam trenirao, moji suigrači, a pogotovo Vida, koji je mene naučio da poštujem druge i da naučim biti ekipa. Tako sam ja sve to prenio mlađim generacijama, to zajedništvo i prijateljstvo. I ovaj pljesak koji sam dobio, čak i od igrača koje nisam trenirao, to mi je najveće priznanje. U bilo kojem sportu vrijedi: ako su pravi učitelji, napravit će najviše. Najmanje je bitan rezultat. Igračice i igrači koje sam trenirao danas su profesori, učitelji… Taj dio mene više ispunjava, da sam možda utjecao na to da shvate da se radom postiže sve – rekao je Jovan Zec, dobitnik nagrade za životno djelo OK Karlovac.

Dakako da pritom odbojkaši nisu zaboravili niti na nezaboravnog Ivana – Ivu Vidakovića koji je bio dugogodišnji igrač i trener, izbornik juniorske i kadetske reprezentacije i odbojkaški sudac, te istaknuti dužnosnik HOS-a i koji je klupsku nagradu za životno djelo primio posthumno.

U spomen na preminulog Janka Mihalića 1973. godine klub organizira Memorijalni turnir “Janko Mihalić”, a od 2000. godine OK Karlovac organizira i Memorijalni turnir “Ivan Vidaković”.

Prezentacija 5o godina kluba

predstavljena je video zapisom u tri dijela, po razdobljima: 1967. – 1990., 1990. – 2004., 2005. do danas, te video zapisima o dobitnicima klupske nagrade za životno djelo. Za vrijeme prezentacije iz publike su često pljeskali i skandirali prisjećajući se pojedinaca s fotografija kao i događaja iz klupske prošlosti.

U ležernom i tonu voditelji su vodili kroz program u kojem je sudjelovao još i zbor Gimnazije Karlovac te učenici Glazbene škole Karlovac. Za uspješnu organizaciju akademije pohvale zaslužuju i agilne članice kluba Irena Zdjelar i Ines Curman.

U više navrata kroz povijest kluba, muške i ženske seniorske ekipe osvajaju razne nagrade za najuspješniju ekipu u gradu Karlovcu, kao i treneri te pojedini igrači, igračice i mlade nade. Ženska seniorska ekipa upravo je u zadnjem izboru KŠZ-a prošle godine proglašena najboljom ženskom ekipom nakon postignutih uspjeha u 1B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

Na početku su skup pozdravili predstavnica Hrvatskog odbojkaškog saveza, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andreja Navijalić, predsjednik KŠZ i ZŠKŽ Želimir Feitl i dakako na samom početku predsjednik kluba Đuka Batinić.

komentar-marijana-bakica7-dana-4-rijeke

KAŠonline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest