Ljeto i prije kalendarskog: Karlovac sa 31 stupnjem danas najtopliji u Hrvatskoj nakon Knina, malo osvježenja stiže u petak

I prije kalendarskog početka ljeta pogodile su nas prave ljetne vrućine pa svi oni koji imaju prigodu već obilato koriste blagodati karlovačkih četiriju rijeka, čija je temperatura idealna za osvježenje.

Karlovac je danas zabilježio 31 stupanj, a zanimljivo je da temperatura i dalje raste, odnosno tek u 17 sati je dosegnut taj trenutni maksimum. Toplije je danas bilo samo u Kninu, gdje su zabilježena 32 stupnja, a 31 kao u Karlovcu je i u Zagrebu, Sisku i Daruvaru. DHMZ objavljuje i podatke o Ogulinu, gdje je također vrlo toplo – 28 stupnjeva, dok za ostale gradove Karlovačke županije nažalost nema podataka.

Vrlo toplo vrijeme trebalo bi potrajati do petka, koji će nagovijestiti osvježenje – toga dana temperature bi, doduše, trebale najviše narasti, čak i preko 35 stupnjeva, ali će vrlo vjerojatno doći i do kiše koja će malo “ohladiti” vikend pa bi u subotu i nedjelju temperatura prema trenutačnim procjenama trebala biti znatno podnošljivija – maksimalno do 25 stupnjeva.

Od ponedjeljka, pak, kreće novi val vrućina, sredinom narednog tjedna temperatura bi mogla rasti čak i do 37 u hladu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest