Afganistanci i jedan Pakistanac koji su jučer zatečeni u vagonima u Karlovcu i Ogulinu zatražili su azil u Hrvatskoj

foto OGportal.com

Ilegalni migranti, njih ukupno četrnaest, koje je jučer policija zatekla u Karlovcu i Ogulinu državljani su Afganistana dok je jedan od njih u potrazi za boljim životom stigao iz dalekog Pakistana.

Policija navodi da je u kontejneru za prijevoz bitumena, pronađena jedna osoba dok je u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora u naselju Drežnik zatečeno još osam osoba, sve državljani Afganistana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

– U istom takvom kontejneru na željezničkom kolodvoru u Ogulinu zatečena su četiri državljana Afganistana i jedan državljanin Pakistana. Osobama je pružena liječnička pomoć te nitko od njih nije zadobio ozljede, navode u policiji.

Tijekom postupanja policijskih službenika sve zatečene osobe izrazile su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Punoljetne osobe prepraćene su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, a maloljetne osobe u odgovarajuće ustanove Centra za socijalnu skrb.

KAportal.hr

POGLEDAJTE PRILOG RTL-a…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/221531/migranti-opet-umalo-stradali-u-vagonu-s-bitumenom-policija-i-vatrogasci-u-karlovcu-jedva-spasili-jednog-dok-su-drugi-bjezali/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest