Proizvodnja hrvatskog ječma za hrvatsko pivo rekordna ove godine – oni najzaslužniji za to posjetili Karlovac

– Ovakav susret, koji je kombinacija edukacije i druženja, organiziramo jednom godišnje. Ideja Kluba proizvođača ječma Karlovačko je okupiti domaće proizvođače pivarskog ječma te dodatno poticati partnerski odnos svih dionika u lancu proizvodnje. Pored navedenog, jedan od glavnih ciljeva Kluba je podrška proizvođačima kroz stručno savjetovanje i edukaciju’, kazala je Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih poslova Heinekena Hrvatska.

Klub svake godine dodjeljuju i nagrade najuspješnijim proizvođačima odnosno onima koji su ostvarili najbolje rezultate u kvaliteti pivarskog ječma. Najbolji proizvođač pivarskog ječma u kategoriji za ozimi ječam je Gyula Kerekeš iz Baranje, a najbolji proizvođač u kategoriji jari ječam je Mario Živković iz Srijema.

Sve količine pivarskog ječma, koji se proizvede u Hrvatskoj, sigurno otkupljuje Poljoprivredno prehrambeni kompleks dok siguran otkup omogućuje i suradnja s Karlovačkim i kompanijom Heineken Hrvatska.

Ova je godina bila najbolja dosad otkad se ugovara proizvodnja, te je otkupljeno 65.000 tona pivarskog ječma.

– Prinosi su bili iznimno dobri jer naš tim organizira, ugovara i tehnološki prati cijelu proizvodnju. S pivovarom iz Karlovca uspješno osnovali smo Klub proizvođača ječma Karlovačko kroz koji okupljamo proizvođače te im nudimo stručnu podršku. Rezultati toga vidljivi su kroz sve veći broj hektara na kojima je u našoj zemlji posađen pivarski ječam, rekao je Vincetić.

KAportal.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest