Za karlovačke vatrogasce nema predaha: Prekjučer gasili požar kod Omiša, sad pumpaju vodu u potopljenom Zadru

foto ezadar.rtl.hr

– Prekjučer smo gasili požar kod Omiša, jučer pumpali vodu u Zadru. A gotovo sve kuće su poplavljene, garaže, podrumi, kazao nam je Roland Puljak, jedan od vatrogasaca iz Karlovačke županije koji pomažu kolegama u poplavljenom Zadru.

Puljak je, s još dvojicom kolega iz Karlovca, od 7. rujna u Šibeniku gasio požare u sklopu Državne interventne postrojbe, od jučer u Zadru ispumpavaju vodu, a noćas su im  stigli i 25-orica kolega iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Ono što ih je dočekalo u Zadru, nakon iskustva s poplavama u Karlovcu, nije im novost, no, po Puljakovim riječima, ipak se situacija razlikuje.

– Ovdje je teren brdovit, palo je abnormalno puno kiše, i slilo se u podrume, trgalo garažna i ulazna vrata, punilo dvorišta, razrovalo ceste… Nije dolazila lagano, bila je to bujica velike snage, opisuje nam Puljak.

Dodaje da će na ispumpavanju raditi bar još dva dana, a nakon toga vjerojatno kreće sanacija terena, čišćenje, dezinfekcija…

– Slično je kao u Gunji, ali ne u tom obimu, nije voda, ipak, bila tako visoka, kazao nam je Puljak, poručivši da su svi naši vatrogasci dobro.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest