Karlovčanka postala žrtva prevaranata – uvjerili je da joj je rođak zapeo na aerodromu u Londonu i da mu treba novac za put

foto ilustracija - Pixabay.com

Nova žrtva prijevare postala je 45-godišnja Karlovčanka koja je na njezinu žalost nasjela na trik nepoznate prevarantice.

Njoj se, naime, prevarantica telefonski predstavila kao djelatnica hrvatske ambasade u Londonu koja joj je dala informaciju da joj rođak ima određenih problema na aerodromu i da je zatražio pomoć hrvatske ambasade.

– Nepoznata osoba u tu svrhu zatražila je da se na određeni račun uplati novčani iznos koji je potreban za avionsku kartu, što je 45-godišnjakinja i učinila. Nakon toga u još nekoliko navrata su tražene uplate novca što je ona ponovno učinila. Naknadno je 45-godišnjakinja stupila u kontakt s tim rođakom koji joj je rekao da nije imao nikakvih problema te je shvatila da je prevarena, kažu u policiji.

Po svemu sudeći, prevaranti su znali da je rođak žrtve bio na putu pa su prema tome i odabrali metu. Ta bi okolnost možda moga i dovesti do počinitelja.

U policiji upozoravaju građane da ukoliko zaprime takve pozive dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije bilo kakvih uplata novca, a posebice da odmah stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, a kako bi provjerili istinitost dobivenih informacija i kako ne bi postali žrtve prijevare. Ujedno, ukoliko građani smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj mogu prijaviti na broj 192.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest