Poplava top tema Županijske skupštine: Jelić prozvao birokrate zbog poplava u Karlovcu, “brana na livadi” u Ogulinu gradi se 20 godina

Jelić je ponovio da bi realizacija cijelog sustava obrane od poplave trebala biti brža nakon što to bude proglašeno strateškim projektom, da rezultati, obzirom na sve što treba napraviti – od otkupa zemljišta nadalje – postoje, ali je to slaba utjeha ljudima koji su pod vodom jer krajnji cilj ne vide.

– ‘Ajmo se mi još malo strpiti, ali biti agresivni. Pokazivao sam nezadovoljstvo u potpunosti; očito ti ljudi koji ne žive s nama ne mogu biti dovoljno senzibilni. ‘Ajmo ih osvijestiti, pozvao je Jelić.

Vuković, koji je zahvalio i Jeliću i državnom vrhu što su došli u Ogulin i dali potporu Ogulincima bez obzira što je to SDP-ov grad, jedini je danas zaradio opomenu predsjednika Skupštine, također Ogulinca, Ivana Vučića (HDZ).

Dok je postavljao pitanje, Vučić ga je upozorio da mu je isteklo vrijeme, a Vuković mu na to uzvratio “I Vama!”. Vučić je na to dodao kako u je Ogulinu pobijedio HDZ, a ne SDP, ali da vlada neprirodnom koalicijom, te da mu izriče opomenu. Vuković nije odšutio, nego uzvratio da i on njemu izriče opomenu, te da je neprirodnom koalicijom vladao HDZ.

Da Ogulin nije ni HDZ-ov ni SDP-ov nego građana koji su stradali u poplavi, napomenula je Lidija Domitrović (Živi zid), te zatražila ispriku županijskog vatrogasnog zapovjednika koji je rastjerao volontere koji su punili vreće pijeskom. Ispričao se Jelić, kazavši da je to učinjeno i u nedjelju.

Vuković je, nezadovoljan odgovorom o poplavi, primjetio da retenciju, “branu na livadi, a ne space shuttle” gradimo 20 godina, te da isprika ne može biti nedostatak kontinuiteta jer nije do sad na vlasti bila “teta Roža”.

– Mi nismo odgovorili ljudima u Ogulinu što će biti sutra, upozorio je Vuković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest