Karlovačka Bolnica za 4,4 milijuna kuna uredila novo spremište otpada i “vešeraj” – U njemu opere 1,5 tonu rublja dnevno

– Koliko je praonica rublja bitna za nas, svjedoči i to što se dnevno opere oko 1,5 tona rublja, a u njoj radi 18 zaposlenika u jednoj ili dvije smjene kako bi svakodnevno čist veš došao do naših pacijenata, kazao je na današnjem otvorenju novouređene praonice rublja i spremišta za otpad ravnatelj Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić.

Oba prostora uređena su i dograđena pored kotlovnice, povezana s glavnom zgradom bolnice postojećim podzemnim hodnikom, uz koji je sada teretno dizalo za dostavu rublja za praonu i otpada za odlaganje u za to predviđene prostore. Investicija je to vrijedna 4,4 milijuna kuna, od kojih je 2,8 izdvojila sama Bolnica, a ostatak Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava.

– Praonicu smo imali u prostoru “Stare bolnice Dubovac” koji je nakon godina dotrajao i potrebna je obnova. Ovdje je, nakon energetske obnove, bila zgoda da se uz kotlovnicu pridruži i praonica, a uz taj prostor smo dodali i prostor za odlagalište otpada koji je sortiran prema pravilima struke od infektivnog, otpada koji je bio upotrijebljen u citostatskoj terapiji, komunalnog, miješanog i ostalog. On je segregiran prema pravilima struke, zaštićen i više ne možemo dopustiti ubacivanje otpada sa strane, osim našeg, koji se proizvede u Bolnici, napomenuo je Jančić.

Osim ove netom završene investicije, u Bolnici će uskoro biti dovršena i druga, vrijedna oko 3,5 milijuna kuna. Riječ je o rekonstrukciji Odjela ginekologije, koji bi za nešto više od mjesec dana trebao biti u potpunosti preuređen.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest