Dan neovisnosti Karlovac ovaj put slavi u Zvijezdi – Karlovčani će imati priliku za pitanja nadležnima “iz prve ruke”

– Vjerujem da ćemo dostojno proslaviti praznik, ali i dati dodatnu dimenziju suživotu grada i njegovih građana jer bit će to i prilika da građani na licu mjesta komentiraju, pitaju i predlažu gradskim tvrtkama i upravnim odjelima. Želimo stvoriti međuodnos naših građana i službi gdje svatko ima svoju odgovornost, ali svatko može i mora utjecati na svakodnevno življenje i na razvoj grada. Zato pozivam Karlovčane da zajedno proslavimo Dan neovisnosti, ali i zajedno učinimo da u našem gradu bude lijepo, poručio je gradonačelnik Damir Mandić, najavljujući program za 8. listopada.

Dan neovisnosti Karlovac će slaviti sad već tradicionalnom manifestacijom “U službi grada i domovine”, ali ne na ŠRC-u kao prijašnjih godina, već u središtu grada, na nekoliko lokacija, od Zvijezde do Dubovca. Pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Vlatko Kovačić najavio je da će sudjelovati žurne službe, gradske tvrtke i ustanove, a, po prvi put, i upravni odjeli Grada Karlovca. Tako će se na Trgu bana Jelačića od 9.30 do 15.30 predstaviti HGSS, PU karlovačka, Hitna medicinska pomoć, Gradska toplana, upravni odjeli Grada i Karlovačka građanska garda, uz nastup KUD-ova, podjelu zastava RH i besplatnu hranu i piće. Na Strossmayerovom trgu, u isto vrijeme, bit će smotra operativnih vozila Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Zelenila i Javne vatrogasne postrojbe, koja će predstaviti i opremu za spašavanje, te rad svojih članova, a vatrogascima i zaposlenicima ViK-a koji su pomagali poplavljenom Zadru i opožarenoj Dalmaciji bit će uručene zahvalnice.

Gradski muzej, Tijesna i Radićeva ulica, Glazbeni paviljon, Promenada, Zorin dom za to će vrijeme biti mjesta igraonica, izložbi, predstava, pjesme i plesa, bojat će se akvarij na trgu ispred Aquatike, a u Nacionalnom svetištu sv. Josipa susresti bikeri iz Karlovca i drugih gradova, biti postavljena izložba, odigrana predstava.

– Napravili smo sve da Zvijezda bude veliki dnevni boravak i nadam se se da će Karlovčani to prepoznati kao priliku za druženje obitelji, susjeda, građana koji žele prošetati i poprate program od Zorin doma i Promenade, Žabe, preko Radićeve i Tijesne ulice, Muzeja, Strossmayerovog trga do Trga bana Jelačića gdje će biti centralni dio proslave. Neka dođu da se družimo na taj veliki praznik, pozvao je ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest