U stanu u Grabriku 58-godišnjak uzgajao marihuanu – policija jučer zaplijenila 82 stabljike i opremu, pronašli i streljivo

Krađe se dogodila u Grabriku

Uzgoj opojne droge u stanu u Grabriku baš se i nije isplatio 58-godišnjem Karlovčanu kojem je na vrata jučer pokucala policija, točnije službenici Odjela kriminaliteta droga.

Policija je izvijestila da je pretraga stana izvršena temeljem sudskog naloga, a s obzirom što su tamo pronašli, može se reći da su imali uspjeha.

Naime, 58-godišnjak je u stanu imao čak 82 stabljike konoplje – cannabis, 76 grama suhe biljne tvari nalik na drogu marihuana, 119,4 grama vlažne biljne tvari nalik na drogu marihuana, 18,6 grama sjemenki nalik na sjemenke konoplje, 2 grama suhe biljne tvari nalik na gljive psilociba, 0,9 grama praškaste tvari nalik na drogu amfetamin, dvije digitalne vage i  improvizirani rasvjetni sustav.

U priopćenju policija navodi da se radi o biljnoj tvari i tvarima “nalik” na spomenute ilegalne jer vještačenjem ipak još nije utvrđeno o čemu se točno radi.

Zanimljivo da je uzgajivač u stanu imao i 50 komada streljiva, pa će uz kaznenu prijavu za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama dobiti i kaznenu prijavu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest