Javni natječaj samo predstava za javnost: Čistoća, kao što se već odavno znalo, dobila direktoricu – Josipu Škrtić Pucarević

Nakon Zelenila i Gradske toplane, i treću gradsku tvrtku iduće će četiri godine voditi direktorica – na čelu Čistoće bit će Josipa Škrtić Pucarević.

Višemjesečna nagađanja da će upravo ova diplomirana pravnica, sadašnja direktorica Komunalnog Duga Resa, biti nasljednica Damira Jakšića, i formalno su potvrđena danas, odlukom Nadzornog odbora Čistoće. Još jednom se pokazalo da su javni natječaji samo formalnost koju treba zadovoljiti a da nema ni govora o transparantnosti pri zapošljavanju u javnom sektoru, pogotovo kad se tiče ovih čelnih pozicija koje i same po sebi jesu – političke.

To su nažalost, odavno spoznali i sami građani, potencijalni kandidati pa su tako i na natječaj za direktora Čistoće pristigle samo dvije prijave. Jedna nove direktorice koja je već unaprijed predodređena da to i postane, te druga bivšeg gradskog vijećnika i kandidata za gradonačelnika Nikole Badovinca koji se javio praktički samo zato da pokaže da natječaj sam po sebi nije transparentan.

– Poslije uvida u prijave kandidata, kao i programe za četverogodišnje razdoblje koje su kandidati bili obvezni priložiti, NO odbor je donio odluku o imenovanju Josipe Škrtić Pucarević, dipl.iur., za direktoricu Čistoće na mandat od četiri godine, poručili su iz Čistoće.

Nova direktorica u tvrtki počinje raditi u ponedjeljak.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest