Svečano obilježeno prvih pedeset godina karlovačkog “Madisona” – na nama je da dvoranu obnovimo i vratimo joj stari sjaj

e. Film svakako ima veliku dokumentarističku vrijednost, jer u njemu nije sažeto dugo razdoblje u životu građevine ili grada, ali jest za život čovjeka. No treba se okrenuti budućnosti, pa dvorana, koja je veliku devastaciju doživjela i tijekom Domovinskog rata, sada treba detaljnu obnovu.

– Dvorana bi trebala ići u temeljnu rekonstrukciju, da se naprave one osnovne stvari koje njoj fale, jer je ipak prije pedeset godina bila druga tehnologija. Nadamo se da će se u ovom narednom periodu nešto uspjeti napraviti po tom pitanju, rekao je predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl. Po riječima gradonačelnika Damira Mandića, osim dvorane ima i puno drugih kapitalnih projekata koji su napravljeni u to doba, a sad ih treba obnavljati.

Fond za mlade sportaše

– Ovo je prioritet i tu nema dileme i prvo što će se morati rješavati je grijanje. To je projekt od 15 milijuna kuna no grijanje mora ići prije svih i zbog učenika koji je koriste, rekao je Mandić te dodao kako sportaši ne priznaju poraz, uvijek žele pobijediti, a u toj silnoj želji su spremni i na uklizavanje što u stvari baš nije preporučljivo i dobro.

– Već sljedeće godine će se u gradskom proračunu vidjeti jedan veći iznos za sport a odluka nas u gradskoj upravi je da taj novac koji će biti veći nego prethodnih godina dijelom ide isključivo za programski fond za mlade. Karlovačka sportska zajednica će ga po kriterijima dijeliti klubovima i to za mlađe uzraste. Moj je stav da svi sportovi od Grada moraju imati osigurane uvjete za rad i mi ćemo se za to zalagati i ulagati, a želio bih sa sportskim klubovima postići suglasje da prije svega ulažu u mlade ljude i igrače. Ako može u bilo kojem sportu u prvoj ekipi igrati Karlovčanin da igra Karlovčanin. Nema razloga da dovodimo igrače sa strane u bilo koji klub a imamo ih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. To je moje mišljenje, ali opet kaže, sa sportašima je najteže pregovarati, rekao je Mandić.

Počast braniteljima – sportašima

Prije prikazivanja dokumentarnog filma, ispred dvorane je otkrivena spomen-ploča za sportaše i sportske djelatnike s područja Karlovačke županije koji su dali svoj život u Domovinskom ratu.

– Među braniteljima je bilo puno sportaša koji su život položili na oltar Domovine da bismo mi danas živjeli u miru. U Karlovačkoj županiji poginula su 43, u Hrvatskoj još mnogi sportaši i branitelji. Ova spomen ploča je sjećanje na njih, rekao je Želimir Feitl, predsjednik Karlovačke sportske zajednice.

Okupio se velik broj uzvanika, predstavnika braniteljskih udruga, udruga roditelja i djece poginulih branitelja, a ploču je blagoslovio msg. Ferdinand Vražić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest