ISPOVIJEST OSUĐENOG RAZBOJNIKA: Pljačkao sam i za to robijao – sad ponovo idem u zatvor, ali zbog nečeg što nisam počinio

Kad prelomiš, spreman si na sve

Kad smo ga pitali što se mora dogoditi u čovjeku da uperi pištolj u drugu osobu, ovaj 35-godišnjak nam kaže da “kad prelomiš, onda si spreman na sve”.

– To je jednostavno tako, ako odlučiš. Znaš da nema izbora, kreneš, ideš do kraja. Spreman si poginuti, ali možda i pucati, rekao nam je. – Ispitivali su me satima, u Sisku a onda i u Karlovcu. Cijelo vrijeme su me pitali za pljačku Super Konzuma u Sisku koja se dogodila još 2013. godine. Pokušao sam opljačkati mjenjačnicu u Petrinji, ali sa Siskom nemam nikakve veze. Sad idem u zatvor na četiri godine i to zbog nečega što nisam napravio, tvrdi nam Kikić.

Tražio je poligraf, nisu mu dali

Tražio je da ide na poligraf no to se nije dogodilo. Čak je, molio odvjetnicu, sutkinju i tužitelje, rekao im da će platiti sve troškove ako “detektor laži” pokaže da je kriv. A ako nije, onda neka plate oni koji su mu “prišili” nešto što on, tvrdi, nije počinio.

– Pa ja nikad nisam bio u Konzumu u Sisku i sad ću u zatvor za nešto što nisam napravio. Za pokušaj razbojništva koji sam počinio bih dobio možda godinu i pol dana zatvora, a sad moram služiti četiri, priča nam Kikić. U sisačkom Super Konzumu te 2013. godine opljačkano je nešto više od 114 tisuća kuna. U presudi stoji da je u trgovački centar ušao na stražnja vrata i došao do prostorije trezora. Tada je, navodi se, pištolj uperio u djelatnicu i rekao joj “što gledaš, trpaj novce u torbu” te zaprijetio joj da će je ubiti ako pozove policiju. U presudi stoji da je pljačku u Sisku počinio na nagovor kamatara koji su ga čak i doveli do Konzuma i naredili mu da ga opljačka. Na ispitivanju u policiji je priznao da je opljačkao Konzum u Sisku, no kasnije je taj iskaz porekao, te pred državnim odvjetništvom tvrdio da je priču izmislio kad su ga policajci “pritisli” i vikali na njega.

Otišao u “pogrešnom pravcu”

Na snimci i na osnovi biometrijskog vještačenja nije bilo moguće utvrditi je li Kikić orobio Konzum, no tu mogućnost, s obzirom na njegovu visinu i visinu osobe sa snimke nisu niti mogli isključiti. Bez obzira što se tada dogodilo, je li Kikić ovo djelo počinio ili ne, gotovo je sigurno da će za njega odgovarati – u zatvoru.

Dejan je u Hrvatsku došao 1995. s roditeljima kao prognanik iz Bosanske Gradiške gdje je rođen. Priča nam kako je tih ratnih godina bilo teško roditeljima ali i njemu kao djetetu, te poslije tinejdžeru u ratom poharanom Vojniću. Neimaština, kriza, velika želja i male mogućnosti odvele su ga u pogrešnom pravcu. Da može, danas ne bi odabrao taj smjer, pa nam kaže da se nada da će i ovaj razgovor možda nekoga tko hoda po rubu odvratiti da prijeđe granicu. Nakon nje za mnoge, nažalost, nema povratka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest