Slobodan Praljak preminuo u bolnici od otrova koji je popio u sudnici – optuženicima potvrđene dugotrajne zatvorske kazne

Nakon što je prilikom izricanja presude popio otrov u sudnici Haaškog suda, N1 je objavio da je iz krugova bliskih obitelji doznao da je general Slobodan Praljak umro u bolnici u Haagu.

U trenutku izricanja kazne Praljku, on je samo uzviknuo “časni sude Slobodan Praljak nije ratni zločinac”, ispio je otrov iz bočice i srušio se na mjestu. Rasprava je bila završena iako su svi gledatelji mogli posvjedočiti tom dramatičnom trenutku. Nekoliko sati kasnije stigla je vijest da je general Praljak preminuo u bolnici.

Podsjetimo, trinaest i pol godina nakon dobrovoljne predaje Haškom sudu šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata danas je počelo izricanje drugostupanjske, pravomoćne presuda. U svibnju 2013. Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić prvostupanjskom su presudom proglašeni krivima za ratne zločine u BiH i osuđeni ukupno na 111 godina zatvora.

Bivši predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

POGLEDAJTE DRAMATIČAN TRENUTAK KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/238841/praljak-nakon-izricanja-presude-viknuo-da-nije-ratni-zlocinac-i-popio-otrov/?autoplay=false&src=kaportal_hr

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest