Iz Županije tvrde da će Babina Gora 2021. biti gradilište, Benčić sumnjičav: Keopsova piramida će biti ništa prema Ilovcu!

– 2021. radovi na Babinoj Gori će biti u punom jeku, a sam Centar za gospodarenje otpadom u probnom radu. Izjavila je to dožupanica Martina Furdek Hajdin, odgovarajući na vijećničko pitanje Josipa Benčića (SDP) o izgradnji centra na Babinoj Gori.

Keopsova piramida na Ilovcu

Pitao je može li županijsko čelništvo obećati nešto konkretno u ovom mandatu jer mu se, kako sada stvari stoje, čini da “Keopsova piramida će biti ništa prema onoj na Ilovcu”.

– Odgovarati 2017. o uspješnosti projekta koji je započet pred više od 10 godina je teško, teško je biti uvjerljiv i samom sebi jer, u principu, jedino građevinski radovi i lopata dokazuju ozbiljnost planova. Plan gospodarenja otpadom u RH, donesen lani, povećao je omjer selekcija jedinica lokalne samouprave na 50 posto, izmijenjena su tehnološka rješenja i svi uvjeti doveli su do toga da tehnologiju na Babinoj Gori treba izmijeniti, zbog čega treba izmijeniti i lokacijsku dozvolu. Dovršava se Studija izvodljivosti i kroz nju će biti prezentiran i financijski dio, rekla je Furdek Hajdin, dodavši da je projekt procijenjen na oko 30 milijuna eura.

Dizat ćemo kote!

U njenu tvrdnju da će 2021. projekt biti gotov Benčić nije povjerovao.

– Izražavam sumnju da će biti gotovo i 2021., znamo koliko vremena treba da izmjenite tehnologiju, a kamo li da ’21 nešto bude. Kote ćemo dizati na Ilovcu, zaključio je Benčić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest