Konačno je došao na red i most Zvečaj – Bukovlje – bit će saniran nagodinu, za onaj u Puškarićima treba tek nabaviti novac

Most preko Mrežnice izmeđe Zvečaja i Bukovlja u sanaciju će nagodinu, a iduće bi godine mogao na red i onaj preko Dobre između Puškarića i Svetog Petra u Ogulinu.

Da oba vape za obnovom podsjetili su županijski vijećnici Damir Škrtić (HDZ) i Zlatko Mrvoš (SDP), a ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković, odgovarajući im, napomenuo da je onaj u Bukovlju i Zvečaju najprije trebalo – legalizirati.

Legalizacija mosta

– Kada je bilo projektiranje u dosta visokoj fazi, zaključeno je da ne postoji ni jedan dokument da je most postavljen legalno na Mrežnicu. Kontaktirali smo glavnog inspektora Hrvatskih voda, dao nam je 6 točaka koje je trebalo ispuniti da bi mogli prijaviti da ga legaliziramo. Prionuli smo poslu, našli dokumentaciju u Povijesnom arhivu i krenuli s javnom nabavom za sanaciju, ispričao je Turković.

Bilo je to u rujnu, pristigle su im ponude triju tvrtki, jedna 400.000, a druga 600.000 veća od 1,120.000 kuna, koliko je bila ŽUC-ova procijenjena vrijednost. Jedina ponuda ispod te cijene nije sadržavala svu traženu dokumentaciju pa je cijeli postupak poništen.

– Smatrao sam da je bolje uštediti nego u kasnu jesen počinjati i uvjeren sam da ćemo krenuti u rano proljeće s kompletnom dokumentacijom i upisanim mostom, poručio je Turković.

Kameni blokovi padaju u Dobru

Govoreći o mostu na ogulinskom području, rekao je da je njegova sigurnost upitna jer padaju kameni blokovi u Dobru.

– Imao je građevinsku i zbog nedostatka novca 2012. nije saniran pa smo u proceduru uputili obnavljanje građevinske dozvole i mislim da ćemo ju do 31. siječnja imati. Tada krećemo u prikupljanje sredstava, mislim na Ministarstvo kulture, Županiju, Ogulin i nas, i mislim da ćemo u sljedećoj godini prikupiti potrebnih oko dva milijuna kuna. U prioritetu je, prevrijedan je, izjavio je Turković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest