Karlovac zabijelio prvi ovosezonski snijeg – stigao u “velikom stilu”, uz munje i gromove

Karlovac je ove subote osvanuo prekriven prvim ovosezonskim snijegom. Počeo je, nakon kiše, padati još sinoć, praćen jakim vjetrom, gromovima i munjama, a po podacima DHMZ-a, trenutno ga je 6 centimetara.

U Ogulinu je bijeli prekrivač visok 15 centimetara, a u Slunju 11.

U nekim dijelovima zemlje puno ga je više, stvara i probleme u prometu. HAK javlja da su u Istri, Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog ugaženog ili razmočenog snijega na većini cesta zimski uvjeti. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice, dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Snijeg bi, po najavama prognostičara, obilniji trebao biti prije podne, dok bi poslijepodnevni sati trebali donijeti suho vrijeme, a potom i razvedravanje. Sutra suho i hladno, a ponedjeljak s novim oborinama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest