Bivši dožupan Josip Šafar pojačao redove ViK-a – zaposlen bez natječaja, uz “zeleno svjetlo” gradonačelnika Mandića

Bivši dožupan Josip Šafar je novi zaposlenik Vodovoda i kanalizacije i to na mjestu stručnjaka za upravljanje kvalitetom.

Šafar je, kao i kolega mu na toj dužnosti Ivan Banjavčić, koristio pravo na šest mjeseci dožupanske plaće, a jučer se vratio u tvrtku kojoj je svojedobno bio direktor. Ovaj diplomirani ekonomist jedan je od devetero zaposlenih 2017. u ViK-u – desetero je iz tvrtke otišlo, uglavnom u mirovinu – ali i jedini za kojeg se javno zna da je u nekoj gradskoj tvrtki zaposlen nakon gradonačelnikovih tvrdnji da je zabranio zapošljavanja.

Damir Mandić je proteklih mjeseci, počevši od prve pressice nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika, nekoliko puta javno izjavio da je donio odluku o zabrani zapošljavanja u gradskom sustavu – u Gradu, tvrtkama i ustanovama u vlasništvu Grada – do kraja godine, te kako inzistira da za svako radno mjesto bude raspisan javni natječaj, a nakon što završi, objavljeno tko je na to radno mjesto primljen.

Za radno mjesto na kojem je sada Šafar natječaj nije objavljen, što Vodovod i kanalizacija kao d.o.o. i ne mora činiti, a s tim je upoznat i Damir Mandić, kao gradonačelnik i jedini član Skupštine društva.

Hoće li u kojoj gradskoj tvrtki, ili državnoj instituciji, možda uskoro početi raditi i bivša karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković, moglo bi se znati vrlo brzo jer, potvrđeno nam je u Gradu, 9. prosinca prestalo joj je pravo na primanje naknade na plaću po prestanku mandata i profesionalnog obnašanja dužnosti zamjenice gradonačelnika.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest