Nije mu dovoljna saborska plaća? Kamanjčanin Damir Mateljan (SDP) uzima naknadu za odvojeni život – mi mu plaćamo i stanarinu u Zagrebu

danas je objavio popis zastupnika u Hrvatskom saboru koji su, uz ogromne plaće, zatražili još jednu privilegiju, naknadu za odvojeni život u Zagrebu te naknadu za smještaj, odnosno pokrivanje troškova stanarine i režija.

Među njima je i jedan iz naših krajeva, Kamanjčanin Damir Mateljan (SDP) koji uz svoju saborsku dužnost obavlja i posao načelnika male općine Kamanje u Karlovačkoj županiji, dok je i predsjednik Županijske organizacije SDP-a. On je zatražio obje naknade, kako onu za odvojeni život, tako i dodatak za stanarinu u Zagrebu.

Kako piše Index, zastupnici, uz mjesečnu plaću, ostvaruju pravo na naknadu za odvojeni život u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, koja se ne isplaćuje tijekom stanke u radu Sabora (kolovoz), ako im je prebivalište udaljeno od Zagreba više od 50 km.

Zastupnici s prebivalištem udaljenim više od 50 kilometara od Zagreba sukladno s Odlukom o smještaju zastupnika Hrvatskoga sabora u Zagrebu u vrijeme zasjedanja Sabora, radnih tijela i klubova zastupnika (NN 44/05) imaju pravo na korištenje smještaja u stanovima za službene potrebe te u unajmljenim garsonijerama i jednosobnim stanovima, i to u mjesečnom iznosu do 2500 kuna na ime najma stana, kao i na naknadu režijskih troškova do 500 kuna mjesečno. Moguće razlike u troškovima najma stana i režijskim troškovima zastupnici snose sami.

Prema podacima koje je Index dobio od Sabora, čak 64 zastupnika prima naknadu za odvojeni život, dok 67 zastupnika prima naknadu za troškove smještaja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest