HSLS za kraću i jeftiniju naplatu parkiranja, u tri zone i u rukama Mladosti, ali i podzemnu garažu na Starom placu

Podzemna garaža na Trgu bana Jelačića, koju bi Grad izgradio uz potporu iz EU fondova ili koncesionar, kao u Varaždinu. Na parkiralištima naplata radnim danom od 7 do 17 sati, sat parkiranja 4 kune u prvoj, 5 u drugoj i 3 u trećoj zoni, mogućnost plaćanja parkiranja za 30 minuta, oni koji imaju povlaštene karte ne na parkiralištima u prvoj zoni, već, primjerice, na Vatrogasnoj cesti. Za to smo da se naplata prepusti gradskoj tvrtki, Mladosti. Prihod vjerojatno ne bi bio 1,3 milijuna kuna, koliko je sada, ali Gradu i nije u interesu samo naplata nego i potaknuti trgovine, kavane, obrte… i da ljudi dolaze u Zvijezdu, kazao je na današnjoj pressici predsjednik karlovačkog HSLS-a Dragutin Belavić, najavivši da će ovakav prijedlog uputiti Gradu.

I podzemna garaža, koja bi po njegovim riječima mogla stajati oko 65 milijuna kuna i isplatiti se kroz 16 godina, kao i način naplate parkiranja koji HSLS predlaže, vjeruje da bi doprinjeli oživljavanju Zvijezde.

Baš kao i otvaranje kluba u nekadašnjem Putniku. Po ideji Roberta Pajića, bio bi to prostor u kojem bi nastupao Big Band Karlovac, pokazujući mladima da postoji i drugačija glazba osim narodne i zabavne, a otvoren za sve, od unuka do baka i djedova.

– Mogli bi se tu održavati plesnjaci, seminari, slušaonice, različite stvari … Putnik bi se pretvorio u klub, oživio i bio bi to dobar ulazak u Zvijedu, rekao je Pajić.

I ovu će ideju predložiti Gradu jer vjeruju da je prostor u gradskom vlasništvu te da je lako ostvariva, ne traži puno novca za realizaciju, a donijela bi novi sadržaj u Radićevu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest