Osvrt na Tesla Radio Festival – Prekrasna priča koja ni slučajno ne smije ostati jednokratna!

Potpuno je neizbježno da prvo izdanje ovakvog festivala, uz itekako zahtjevan posao organizacije (idejni začetnik i najzaslužniji za to što je Tesla Radio Festival došao u grad je prof. Gordan Begler, na terenu ogroman su posao obavljali Damir Kundić, Darko Car…i mnogobrojni volonteri), ima i svoje “dječje bolesti”. Niti jedan minus ne smije se dočekati zlonamjerno, jer propusti se događaju i na daleko etabliranijim i dugovječnijim festivalima od kojih bi se već mogla očekivati perfekcija.

Ono što svakako treba prvenstveno imati u vidu za sljedeću godinu je unaprijed odrediti jasnu koncepciju i posljedično – na vrijeme složiti lineup. Ovo je festival koji je, pogotovo zbog besplatnog upada, mogao privući i velik broj posjetitelja iz drugih gradova, no s marketinškim dijelom priče se, treba iskreno reći, jako kasnilo (jer, nije ni moglo drugačije s kalkuliranjem oko lineupa do zadnjeg trena). Otvoreno je i pitanje količine bendova – po nemalom broju mišljenja bilo ih je previše. Ipak, iako je i autor teksta mislio slično, uz konkretnije postavljene stvari naredne godine i dobro odrađen marketinški posao te malo bolje posložen lineup (Udriground je primjerice “potrošen” prvi dan na +40 iako bi u večernjim satima napravio sjajnu atmosferu) poslijepodnevni koncerti u piknik atmosferi mogu biti vrlo lijepa osobitost Tesla Radio Festivala. Bilo je tu još sitnica na koje organizatori, jednostavno zbog neiskustva, nisu mislili. Kvar se uvijek može dogoditi, no kada je u petak pozornica ostala bez struje tek tada je svima sinulo da bi trebalo imati – dežurnog električara.

Ono što je najvažnije je – festivala jednostavno mora biti i sljedeće godine. Već sada treba krenuti u pregovore s Gimnazijom i Gradom, koji vjerojatno neće biti u stanju sudjelovati s baš jednakim sredstvima kao ove godine kada je Gimnazija slavila 250. obljetnicu, no s Teslinim imenom i idejom koja je iz ove škole krenula, nema razloga da i nadalje ovaj festival bude dijelom pod gimnazijskim pokroviteljstvom. Ali, svakako treba potražiti i pravo sponzorstvo – prvo u vlastitom “dvorištu”, a onda, ako treba, i izvan njega. Veseli što kod organizatora ima volje da se cijela priča nastavi, a javljaju se i novi pojedinci zainteresirani za uključivanje u organizaciju. Zato vjerujemo da ćemo i narednog ljeta uživati u Tesla Radio Festivalu!

A kako je bilo pogledajte i u videu koji su izradili volonteri Portala za mlade.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest