U krcatom Šancu otvoren 19. MFF – Karlovčani uživali u kulturi i tradiciji gostiju s tri kontinenta

Već po tradiciji, ni igla nije mogla stati na tribine košarkaškog igrališta u Šancu uz otvaranje 19. Međunarodnog festivala folklora, koji je ove godine u Karlovac doveo pet skupina s tri kontinenta. Ukupno, kako je istaknuo Željko Štajcer govoreći u ime organizatora, FA Matija Gubec, kroz ovu manifestaciju Karlovčani su u 19 godina mogli vidjeti više od 90 grupa iz 40-ak zemalja svijeta sa svih kontinenata.

Ove godine praćeni burnim aplauzima i ovacijama svoju su kulturu i tradiciju na cjelovečernjem koncertu publici pokazali Gran Ballet Argentino iz Cordobe (Argentina), ansambl Dolina iz grada Staré Město (Češka), plesni ansambl Tugan Zher i glazbeni sastav Alkissa iz Petropavlovska u Kazahstanu, ansambl Inspiraciones Costarricenses iz glavnog grada Kostarike, San Josea, te ansambl Gencsapati iz istoimenog mađarskog grada. Dakako, nastupio je i domaćin i organizator – FA Matija Gubec iz Karlovca, u svjetskim razmjerima jednako cijenjen ansambl, kojeg ove godine očekuje i gostovanje u dalekoj Južnoj Koreji.

Od danas će Karlovčani moći svakog dana vidjeti po jednu grupu na koncertima ispred Zorin doma u 20 sati. Odnosno, danas će moći vidjeti dvije – Češku i Kazahstan. U utorak se predstavlja Mađarska, u srijedu Argentina, a u četvrtak Kostarika. Festival će gostovati i u nekim drugim mjestima Karlovačke županije – u utorak je koncert u Ozlju, u srijedu u Dugoj Resi, a u petak u Ogulinu. Za kraj, naredne subote, Karlovčane očekuje još jedan cjelovečernji koncert svih grupa u Šancu (u slučaju kiše u ŠSD Mladost).

Više fotografija s otvaranja 19. MFF-a pogledajte u našoj FOTO GALERIJI.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest