Zelenilo se za novu zgradu zadužuje sedam milijuna kuna – Grad će mu biti jamac

Zelenilo će se za buduću poslovnu zgradu na Dubovcu zadužiti sedam milijuna kuna, a jamac će mu biti Grad Karlovac.

Naravno, podignu li za to u petak ruke gradski vijećnici – a bilo bi čudno da vladajući “miniraju” planove direktora iz vlastitih redova – i tako daju “zeleno svjetlo” za kredit koji će ova gradska tvrtka otplaćivati jedno desetljeće, nakon počeka od godinu dana.

Riječ je o HBOR-ovom kreditu, s kamatom od tri posto, odnosno, 1,3 milijuna kuna, za koji Zelenilo ne može kao osiguranje dati samo mjenice i zadužnice, a zemljište na kojem će zgrada biti nije dovoljne vrijednosti, mu treba i jamstvo vlasnika.

– Kako se kredit otplaćuje u 10 godina, cjelokupni godišnji anuitet iznosi najviše 120.000 EUR-a, što zaduženost Grada Karlovca povećava za svega 0,51 posto pa bi najviša stopa zaduženosti s jamstvima bila od 2017. najviše 6,5 posto. U godinama otplate kredita Zelenilo mora samostalno osiguravati sredstva za otplatu anuiteta te je Zelenilo na ime jamstva Grada dužno Gradu izdati zadužnicu na iznos kredita s kamatama za slučaj eventualnog akiviranja jamstva Grada Karlovca prema HBOR-u, stoji u obrazloženju prijedloga odluke o odobrenju kreditnog zaduženja Zelenila.

Nova poslovna zgrada, navodi se, bit će uz groblja na Dubovcu, imat će 933 m2 na tri etaže, s prodajnim prostorom, spremištem, arhivom i uredskim prostorom za upravu, računovodstvo i komercijalu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest