Koalicija HSS-a sa SDP-om na državnom nivou ne ruši one s HDZ-om na lokalnom – ostaju na snazi (bar) do izbora

To što je HSS odlučio na parlamentarnim izborima ići u koaliciji sa SDP-om, ništa ne mijenja u postojećim koalicijama na lokalnom nivou s HDZ-om. Do kraja mandata, odnosno, do svibnja iduće godine one će biti na snazi, a kako će HSS na iduće lokalne izbore, tek će biti odlučeno.

Potvrdio nam je to predsjednik županijskog HSS-a Josip Kasun, kazavši da je općinskim i gradskim organizacijama prepušteno da samostalno dogovaraju izlaske na lokalne izbore.

– Na županijskom nivou to za sada nije definirano, a što se tiče nivoa općina i gradova, odluka Glavnog odbora je da stranačke organizacije imaju punu autonomiju u dogovorima, rekao je Kasun.

Odluka središnjice o suradnji sa SDP-om, u županijskom HSS-u, za razliku od nekih drugih, nije naišla na protivljenje niti donijela najave izlaska iz stranke premda su ovdašnji HSS-ovci imali drugačiju želju: ni s jednima, ni s drugima.

– Kada se tražilo mišljenje županijskih organizacija, mi smo bili promišljanja, što smo i dostavili u središnjicu, da se stranka ne veže ni za jedne ni za druge, nego, kao nositelj, na izbore izađe s pojedinim strankama centra. Nakon svih razgovora, donesena je ovakva odluka Glavnog odbora i to ćemo poštivati, zaključio je Kasun.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest