Optužnica za ubojstvo u Belajskim Poljicama: Slomio mu je 17 rebara i desnu sljepoočnicu, nagnječio pluća i srce

Iako se prvotno sumnjalo da je u napadu sudjelovalo više osoba, pa su potom privedene samo dvije, nakon provedene istrage i šest mjeseci nakon tragedije, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je zbog brutalnog ubojstva Ivana Zidarevića ispred kafića “Boom” u Belajskim Poljicama podiglo optužnicu protiv samo jedne osobe, 26-godišnjeg muškarca.

– Okrivljeniku se stvalja na teret da je 26. siječnja oko 22.15 sati u prostoru caffe bara u Bariloviću fizički napao I. Z. te, u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, više ga puta rukama i nogama snažno udario u području glave i tijela – kažu u Tužiteljstvu.

Opisanim udarcima nanio mu je, navode, niz ozljeda koje su bile lake naravi, ali i niz ozljeda koje u svom zbiru predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu: Prijelom ljuske desne sljepoočne kosti s utisnućem, prijelome 1. i 3. do 8. desnog rebra i od 1. do 10. lijevog rebra u više linija s nagnječenjima oba pluća i krvarenjem unutar alveola te nagnječenjem srca s krvnim podljevima mišića prsnog koša. Zato je jadni Ivan preminuo odmah nakon događaja.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, koji je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu zbog opasnosti od bijega, ponavljanja kaznenog djela, te možebitnog utjecanja na svjedoke.

Podsjetimo, Ivan Zidarević bio je branitelj i živio je vrlo skromnim životom u susjednom Belaju. Informacija o načinu na koji je preminuo šokirala je mještane ovoga kraja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest