Radićeva kao nekad – gužva, nasmijana lica, rasplesana djeca i glazbenici, slikari, fotografi, performeri…

Nakon dvije nešto laganije večeri, više brojnošću sudionika, a manje kvalitetom i posjetom koja je i u srijedu i četvrtak bila sjajna, petak je donio spektakularnu “završnicu” (jer riječ je samo o završnici ovog trodnevnog ciklusa, a događanja u Radićevoj će se i nastaviti) koja je Radićevu pretvorila u veliku ljetnu pozornicu s mnogobrojnom publikom svih generacija, od rasplesanih mališana, preko mladih i onima u tridesetima i četrdesetima, pa do onih već u poznijoj dobi, ali i s mnogobrojnim izvođačima. Prazni izlozi nekadašnjeg Bennetona pretvoreni su u foto-galeriju uz izložbu fotografija mladih autora iz doslovno cijelog svijeta, sa svih kontinenata, na temu “Sound”, a koju je nesebično cijelom projektu donirao Carpe Diem i Centar za mlade Grabrik.

Dugoreški likovni i street art umjetnik Leonard Lesić, čiji radovi krase i londonska pročelja, postavio je svoju malu izložbu i tijekom večeri napravio ne jedno već dva djela i, treba naglasiti, i sam pomogao “Okupaciju Radićeve” jer ne samo da nije za svoj talent i kvalitetu tražio honorar već je odbio i pokrivanje materijalnih troškova, čime se ujedno slobodno može uvrstiti i u sponzore ove manifestacije.

Gabrijela Brletić – Magmatikka, u tri je navrata oduševljavala posjetitelje svojim POI performansima, igrom vatrom i LED svjetlima uz koju se bend u vrućem jam sessionu redovito prebacivao na ritmove koji su odgovarali nastupu, kao i na licu mjesta stvorene stihove.

A, svirka je bila šarena, atraktivna i odrađena s velikim guštom. Mali uvod napravile su djevojke iz Zagreba, dvojac Playground Hustle (Magdalena Slović i Ivona Eterović), koje su zadobile zaslužene ovacije za svoj “spoken rap”, nakon čega im se pridružio i ostatak ekipe – Tomislav Bišćan na gitari, Sven Buić na basu, udaraljkaši Nino Orepić i Francis Aqvilalgnis, David Brulja kao human beat-box te Valent Samardžija “NT Wave” koji je u sredini nastupa imao i solo performans s “techno gitarom”, nakon čega se bend opet sklopio i zasvirao na oduševljenje publike i duže od predviđenog trajanja, jer publika jednostavno nije dozvoljavala kraj.

Nastavak “Okupacije Radićeve” ovisit će i o sredstvima, no samo što se tiče eventualne širine zbivanja i mogućnosti da se organizira i još par većih evenata. Jer, kako je najavio sinoć glavni začetnik ove ideje, naredna akcija u Radićevoj je već 5. kolovoza. U “najgorem” slučaju – opet iz vlastitog džepa. Ali i vlastitog zadovoljstva i zbog zadovoljstva svih onih koji su u velikom broju pohodili Radićevu ova tri dana, kao i na protekle dvije manifestacije 29. lipnja i 8. srpnja.

Pogledajte i FOTO GALERIJU Aide Diaz Sola i Tomislava Sučića.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest