Rekonstrukcija tragedije u Zadobarju: Ubojica je htio pucati još, ali su ga mještani svladali i teško pretukli

Kobnog petka bio je još jedan dan njegovog ludila. Skuter je dolazio na kupalište, a Tomislav je upravo završio s kartanjem s društvom. Kad je vidio Miju, sam se počeo dizati od stola, rekli su mu tako i prijatelji, da je bolje da ode, da se ne dogode neke neželjene scene jer je “ova budala opet pijana”, namjerio se nešto posljednjih dana na njega, a na kupanju je puno djece i žena, trudnica. Mijo je parkirao moped i krenuo prema stolu. Povikao je prema Tomislavu, tjerajući ga doma. Mladić je napravio nekoliko koraka, kretao se kružno oko stola, a ovaj je još jednom povikao: Doma! No, nije čekao njegovu reakciju niti odgovor, odmah potom je izvukao kuburu, koju je držao skrivenu za pojasom i pokrivenu majicom. Kako ju je izvukao, tako je ispalio hitac u Tomislava s oko dva-tri metra. Mladić se nije stigao pomaknuti, a nitko od nazočnih, iako su svi bili u krugu dva metra, nije uspio reagirati i spriječiti zlo. Mijin potez bio je potpunon neočekivan i nevjerojatan. Tomislav je bio pogođen u prsa kuglom iz kubure koja je prije toga prošla 5 cm od glave 13-godišnjeg dječaka, inače Mijinog susjeda. Napravio je nekoliko koraka unatrag, pao i izdahnuo na mjestu pred šokiranim prijateljima. Ljudi koji su bili s njim okružili su ga, nastojali su ga nekako vratiti, polijevali ga vodom, pokušali zaustaviti krvarenje, ali rana je bila preteška.

Hitna odvezla – ubojicu

Na Miju u tom trenutku nitko nije obraćao pozornost, a on nije gubio vrijeme, otišao je do skutera i nabio pušku novom patronom. Krenuo je opet u masu vičući da ide dokrajčiti Tomislava. Rekao je kako ga neće spasiti ni najbolji prijatelj, imenujući mladića. I opet bi Mijo pucao, ali ovaj puta nije reagirao tako brzo jer je, očito, zaboravio povući “kokot”. Taj djelić sekunde bio je dovoljan jednom mještaninu da munjevitom reakcijom oduzme Miji kuburu te ga svlada s nekoliko udaraca šakama, a potom i nogom. Tu ga je, zajedno s ostalima, zadržao do dolaska policije. Hitna pomoć koju su pozvali nije mogla pomoći Tomislavu, odvezla je njegovog ubojicu. Od teških tjelesnih ozljeda, kako nam je potvrđeno, on se oporavlja u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Ovo je rekonstrukcija koju smo napravili na temelju iskaza neposrednih očevidaca tragičnog događaja na kupalištu u Zadobarju, koji se, grozan kakav je bio, da nije bilo prisebnih mještana, mogao pretvoriti u neviđeno krvoproliće.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest