Sjajni turistički rezultati – u prvih sedam mjeseci u Karlovcu 16% gostiju i 10% noćenja više nego lani

U postotku je velik porast gostiju iz SAD-a (36 posto) i Velike Britanije (čak 74%, odnosno 232 naspram prošlogodišnjih 133), koji također u gradu ostaju nešto dulje od prosjeka.

Sve dulje se u Karlovcu zadržavaju i domaći turisti, nema sumnje da je tome pridonijelo Foginovo, uz koje se često mogu vidjeti brojne registracije iz drugih gradova, ali i mnogobrojna ljetna događanja, kao i promotivni članci o Karlovcu koji su u marketinškom programu Turističke zajednice grada Karlovca objavljivani u većini domaćih magazina i časopisa – tako je u prvih sedam mjeseci ove godine u Karlovcu boravilo 2.611 domaćih turista, koji su ostvarili respektabilnih 5.798 noćenja.

Gledano čisto postotno najveći porast je broja gostiju iz Indije. Njih je lani u prvih sedam mjeseci u Karlovcu bilo tek 4 – ove godine 42, a ostvarili su 120 noćenja. Velik je porast i broja gostiju iz europskih zemalja, dok je znatan pad zabilježen u broju dolazaka iz dalekoistočnih zemalja (izuzevši Koreju). Na dnu su tako Kinezi kojima Hrvatska ove godine očito nije posebno privlačna pa tako ni Karlovac – prošle godine bilo ih je 161, ove tek 22.

Proširena ljestvica dolazaka pokazuje i podatke o ponekom ezgotičnom gostu, kao što su dva Togoanca i Urugvajca ili po jedan usamljeni turist iz Bolivije, Šri Lanke i Vijetnama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest