Policija objavila rezultate očevida četverostrukog sudara na Ilovcu u kojem je bilo šest ozlijeđenih

Policija je objavila rezultate očevida jučerašnje prometne nesreće na Ilovcu u kojoj srećom nije bilo poginulih, no dvije su osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene, među njima i jedan maloljetnik.

Utvrđeno je da je nesreću skrivio 35-godišnji vozač kombija koji je vozio kolače na svadbu. Vozio je u smjeru Draganića te je zbog nepropisnog kretanja u jednom trenutku prešao na lijevu stranu ceste i udario u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Udarac je odbacio automobil u drugi a za čijim je volanom bila 24-godišnjakinja. 

– Nakon toga teretno vozilo nastavilo se nekontrolirano kretati te je udarilo u osobno vozilo poljskih registracijskih oznaka kojim je u smjeru Karlovca upravljao 42-godišnjak, a nakon čega su oba vozila sletjela van kolnika na zelenu površinu, navode u policiji.

Teško su ozlijeđeni 51-godišnji vozač vozila zagrebačkih registracijskih oznaka i 45-godišnja putnica iz njegovog vozila, dok su u drugim vozilima lakše ozlijeđene osobe u dobi od 15, 23, 24 i 53 godine. Zbog obavljanja očevida i odvoza vozila s mjesta događaja više je sati bila zatvorena i Državna cesta D-1 na Ilovcu i to u možda i najprometnijem turističkom vikendu u godini.

– Materijalna šteta na vozilima je veća od 55.000 kuna, a protiv 35-godišnjeg vozača teretnog vozila bit će proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest