Karlovac ima svoj Pripyat, grad duhova – zavirite u sablasnu vojarnu Luščić FOTO, VIDEO

Objekti su devastirani, iz njih je odnešeno (pokradeno) sve što bi moglo predstavljati ikakvu vrijednost, odavno su nestali i poklopci šathova pa je pravo čudo da u mraku napuštenog vojnog kompleksa netko još nije ozbiljnije stradao.

Prostor vojarne je i noćno okupljalište mladih, o čemu svjedoče grafiti i improvizirane klupice za večernje druženje. Kao što smo prije pisali, odonuda su provirivali razni pervertiti, tako da nezainteresiranost vlasnika – Republike Hrvatske da se riješi stare vojarne i ovome prostoru udahne život, sad već postaje gotovo tragikomična.

Država nezainteresirana?

Već pet godina u Gradu Karlovcu pokušavaju uvjeriti Državni ured za upravljanje državnom imovinom da prostor vojarne preda lokalnoj samoupravi bez naknade, no ne događa se ništa. Dapače, mnoge je zapanjio stav, doduše neslužbeni, čelnika DUUDI-ja da se problem vojarne u Luščiću neće moći riješiti još godinama i to navodno zbog neriješenih vlasničkih odnosa iz postupka denacionalizacije.

Podsjetimo, u gradskoj upravi je jedno vrijeme bio aktualan i ambiciozan plan uređenja novog gradskog kvarta na ovoj lokaciji, “urbanistički i sadržajno” optimalnom na način da se zainteresiraju investitori za gradnju stanova i poslovnih prostora, ali i  škole, vrtića, sportske dvorane i drugih sadržaja javne namjene. Prvi preduvjet, da se prostor vojarne s objektima Gradu preda na korištenje bez naknade.

Naravno, ništa od toga se nije dogodilo pa i ovo odugovlačenje od strane države gradskoj vlasti možda dobro dođe kao alibi za nečinjenje, posebno kad znamo da nažalost i neki drugi dijelovi grada više naliče na ukrajinski Pripyat s početka priče, nego na urbanu gradsku sredinu.

KAportal.hr

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/117559/vojarna-luscic-u-karlovcu-snimljena-iz-zraka/?autoplay=false&src=kaportal_hr

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest