Stari grad Dubovac dobit će ugostiteljsku ponudu – osmislit će je suvlasnik popularnog Papas Bara

Stari grad Dubovac konačno će dobiti ugostiteljsku ponudu. U reprezentativnom prostoru drevne gradine osmislit će je tvrtka Targo iz Karlovca. Tako je, naime, odlučilo gradsko Povjerenstvo za dodjelu poslovnih prostora koje je biralo između dvije ponude pristigle na natječaj.

Reprezentativna ponuda

Samo ime tvrtke Karlovčanima možda ništa ne znači, no s obzirom da je njezin vlasnik poznati karlovački ugostitelj Željko Goluža, suvlasnik popularnog Papa’s Bara, to ipak garantira da bi Stari grad mogao dobiti kvalitetnu i dobro osmišljenu ponudu. Neslužbeno doznajemo da se uz Targo na natječaj javio i karlovački ugostitelj Matija Perković, inače vlasnik pizzerije Rustique na Drežniku.

– Prostor je reprezentativan a takva mora biti i ponuda. Stoga ne mislim brzati s otvaranjem, već prvo dobro osmisliti što bi ovaj prostor trebao i mogao ponuditi, kaže Goluža. Dodaje da će to po svemu sudeći biti restoran i bar, ali ne klasičnog tipa, već nešto s vrhunskom ponudom ali prihvatljivim cijenama.

Stari grad kao destinacija

Problem s kojim će se zakupac objekta morati suočiti je svakako napraviti od dvorca destinaciju u koju će Karlovčani i njegovi posjetitelji namjenski dolaziti jer dubovačka gradina baš i nije “usput”. Poznato je da Stari grad proteklih godina nikako nije dovoljno turistički valoriziran, a mnogi su turisti ostajali pred zatvorenim vratima jer je bio otvaran samo za grupe, i to uz najavu. Otvaranje reprezentativnog ugostiteljskog objekta ovakav bi se pristup trebao promijeniti, a Goluži je upravo to, uvjerava nas, veliki izazov.

Razgovori zakupca s predstavnicima Grada tek predstoje, pa još nije niti definirano što će sve biti uklopljeno u ugovor. Podsjetimo, zakupljeni prostor nalazi se u prizemlju dvorca i ima 127 četvornih metara. Zakupljen je na 15 godina po cijeni od 11 kuna po četvornom metru, ukupno 1.400 kuna mjesečno plus PDV.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest