Dobri policajac susjedu išao reći da ne može ostavljati smeće na cesti, ovaj ispucao pet metaka

Smeće na cesti

Za vrijeme ispitivanja ubojice, u njegovom selu prepričava se događaj, te na vidjelo izlaze novi detalji koji su prethodili strašnoj tragediji. Miro Bežan, policajac i sudionik Domovinskog rata mirno je kosio travu na livadi koja njegovo imanje spaja s cestom, a preko koje se nalazi trošna kuća Zlatka Jurina. Tog jutra Jurin je zakasnio iznijeti smeće za odvoz, pa je ljut kantu prepunu smeća s vrećicama okolo ostavio odmah uz cestu.

Dobri i mirni susjed Bežan vidio je kantu, pa susjedu došao reći da nije red da je ostavlja tako na cesti, vjerojatno mislivši i kako dolazi produženi vikend pa će smeće tamo ostati sve do utorka.

Kad je Bežan ne slutivši što je susjed sve sposoban napraviti stigao u njegovo dvorište, pomahnitali Jurin je ispalio pet metaka, a jedan od njih je pogodio u glavu nesretnog policajca koji je na mjestu preminuo. Kako saznajemo, Jurin u trenutku počinjenja ubojstva nije bio pijan, što je pokazao i nalaz krvi.

Nakon tragedije pojavila se se nagađanja je li se zločin mogao spriječiti, i kako policija, koja je tjedan dana prije zbog pucanja intervenirala kod Jurina nije pronašla ilegalno oružje. Po svemu sudeći, svoj kućni arsenal ubojica je, na veliku žalost, imao dobro sakriven.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest