Počela predizborna kampanja, objavljene izborne liste – pogledajte tko od Karlovčana želi u saborsku fotelju

Danas je i službeno počela predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati u nedjelju 11. rujna. Po svemu sudeći kampanja će biti bespoštedna, a pred nama je dugih tri tjedna slušanja raznoraznih obećanja, političkih floskula i napamet naučenih predizbornih fraza.

U VII. izbornoj jedinici u koju spadaju Karlovac i Karlovačka županija moći će se glasovati za jednu od ukupno 18 kandidacijskih lista. Tko od naših sugrađana na ovim izborima želi dohvatiti mjesto u Saboru pogledajte u kratkom pregledu.

Novovalovci s Bandićem

Na listi Autohtone stranke prava nalaze se dva Karlovčana, Toma Štedul i Marijan Golubić. Jasna Plevnik, te Nenad Božić karlovački su “Novovalovci” koji će i ovog puta na izborima pokušati doseći mjesto u Saboru. Novi val je u koaliciji koju predvodi Milan Bandić i njegova Stranka rada i solidarnosti, u VII. izbornoj jedinici nositelj je Ljubo Jurčić, dok je Plevnik na trećem, a Nenad Božić šestom mjestu.

Na koalicijskoj listi HSP-a, HČSP-a, Akcije za bolju Hrvatsku i Obiteljske stranke čak je troje Karlovčana i jedan Ogulinac. Najviše kotira Andrea Vrbanek na drugom mjestu, Ogulinac Josip Luketić je peti, a Karlovčani Branko Škrtić i Veselko Krnjić su na 7., odnosno 12. poziciji.

MOST s dva kandidata

Na listi koalicije koju predvodi HSP Ante Starčević Karlovčanin Damir Stepić je peti, a MOST nezavisnih lista na svojoj pak ima dva kandidata iz Karlovačke županije. Peti je Žarko Kotur iz Karlovca, a 8. Ogulinac Neven Polić. Zanimljivo, na kandidacijskoj listi MOST-a ovog puta nema Davora Petračića koji je na izborima u studenom zamalo dosegao saborski mandat.

Ispred stranke Pametno za grad Karlovac predstavlja Tomislav Delač na 12. poziciji liste, a HDZ, kao što smo već pisali ima pet kandidata iz Karlovačke županije. Drugi je karlovački gradonačelnik Damir Jelić, 5. Tomo Medved iz Cetingrada, 8. Marija Jelkovac (Karlovac), 11. Ogulinac Tomislav Lipošćak, a 13. je Karlovčanka Hrvojka Božić.

Bez laburista iz Karlovca

Hrvatski laburisti nemaju niti jednog kandidata iz Karlovca i Karlovačke županije, što nije slučaj s koalicijom koju predvodi Stipe Petrina a u njoj se nalazi i ORaH. Na 8. poziciji te liste je Petra Mohorič iz Kasuna kod Bosiljeva.

Ogulinac Branko Božić nalazi se na petoj poziciji liste PGS-a, IDS-a i Liste za Rijeku. Preko liste SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a do Sabora će ponovo pokušati doći Kamanjčanin Damir Mateljan (5. mjesto), ali i Karlovčanka Natalija Bukovec na osmoj, te Josip Kasun iz Bosiljeva, aktualni predsjednik županijske organizacije HSS-a.

“Jake snage” Živog zida

Živi zid na listi za VII. izbornu jedinicu ima pet kandidata, odnosno jednog kandidata i četiri kandidatkinje koje žive u Karlovačkoj županiji. Karlovčanin Ivan Vilibor Sinčić je nositelj liste, dok je treća Karlovčanka Danijela Mamić. Na šestoj i sedmoj poziciji su dvije Dugorešanke, Helena Stojković i Dragica Benić, a na 12. poziciji je Sandra Jurčević iz Tušilovića.

KAportal.hr

POGLEDAJTE I TV PRILOG RTL-a

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/117803/pocinje-kampanja-za-prijevremene-parlamentarne-izbore/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest