HDZ predstavio listu, Jelić obećao zalaganje za ravnomjeran razvoj cijele zemlje

Gospodarski rast od pet posto, 180 tisuća novootvorenih radnih mjesta, osam posto povećanje zaposlenosti, smanjenje PDV-a na 23 posto, te rast mirovina od 5 posto, predizborna su obećanja koje je predsjednik HDZ-a i kandidat za premijera Andrej Plenković danas ponovio i u Karlovcu, gdje je održano predstavljanje liste za VII. izbornu jedinicu na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Predstavljanju su nazočili i brojni članovi stranke, tako da se radilo o mini predizbornom skupu. Govor predsjednika, ali i svih ostalih bio je popraćen pljeskom.

Otvoreni za suradnju

Plenković kaže da je uvjeren da je ovo pobjednička lista jer su na njoj ugledni, kvalitetni i vjerodostojni ljudi, iako ih je, u odnosu na izbornu listu od prije svega sedam mjeseci na ovoj listi tek četvero.

– HDZ na ove izbore ide da preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske i otvoreni smo za suradnju sa svim onima koji se podudaraju kako programski tako i svjetonazorski, kaže Plenković.

Nositelj liste Davor Ivo Stier pita birače je li žele četiri godine Zorana Milanovića i ekonomsku stagnaciju, ili četiri godine Andreja Plenkovića i gospodarski razvoj. Kratki govor nositelja liste je u kratkoći još više nadmašio karlovački gradonačelnik Damir Jelić, inače drugi na listi.

Jelić je, uz kratku pošalicu o imenu Tomislav (na listi ih je čak četiri plus jedan Tomo – Medved op.a.) samo rekao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj lijepe naše Hrvatske.

Pet kandidata iz Karlovačke županije

Uz Jelića na listi se nalazi još četiri kandidata iz Karlovačke županije. To su Karlovčanke Marija Jelkovac (9. pozicija) i Hrvojka Božić (13.), Tomo Medved iz Cetingrada (4.)  i Tomislav Lipošćak iz Ogulina na 11. poziciji. 

Aktualni, odnosno tehnički ministar branitelja Tomo Medved rekao je da će se zalagati za prava braniteljske populacije, a Marija Jelkovac, gradska pročelnica, inače pravnica kaže da je njezina misija pravna sigurnost svih građana i efikasnija javna uprava koja može potaknuti ulaganja, te zalaganje za demografsku obnovu i hrvatske branitelje.

I HDZ-ovci u Papasu

Ogulinac Lipošćak zalagat će se za mlade, a Hrvojka Božić kulturu, ulaganja u kulturu i poticanje kulturnog turizma.

Kao jučer predstavnici Narodne koalicije, za vrijeme kratkog boravka u Karlovcu HDZ-ovci nisu propustili da posjete Papas Bar na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Tamo su nakon predstavljanja popili kavicu, te još dodatno odgovarali na pitanja novinara.

KAportal.hr

HDZ-OVA LISTA U VII. IZBORNOJ JEDINICI

1. DAVOR IVO STIER 2. DAMIR JELIĆ 3. doc. dr. sc. TOMISLAV ĆORIĆ 4. TOMISLAV KLARIĆ 5. TOMO MEDVED 6. DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ 7. IVAN ĆELIĆ 8. DRAGO PRAHIN 9. MARIJA JELKOVAC 10. MAJDA BURIĆ 11. TOMISLAV LIPOŠĆAK 12. dr. sc. JASENKA ŠTIGLEC 13. mr. sc. HRVOJKA BOŽIĆ 14. TOMISLAV MASTEN

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest