U ponedjeljak u karlovačke osnovne škole stiže 3.996 djece – iz Grada podsjetili na svoja ulaganja u školstvo

foto ilustracija

U ponedjeljak 5. rujna, u klupe karlovačkih osnovnih škola sjest će 3.996 djece od čega su 465 prvašići.

Na tiskovnoj konferenciji povodom početka školske godine održanoj u Centru za odgoj i obrazovanje, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić podsjetili su da za programe i projekte osnovnoškolskog obrazovanja Grad Karlovac izdvaja oko 16 milijuna kuna godišnje.

– Posebno smo ponosni na Program iznad standarda koji nije zakonska obveza, ali ga grad Karlovac provodi kao poticajni program s ciljem unapređenja karlovačkog osnovnoškolskog sustava. 

Neke od aktivnosti koje se financiraju iz tog programa su prijevoz učenika osnovnih škola, produženi boravak, rad s darovitim učenicima, preventivni program sprječavanja raznih oblika nepoželjnog ponašanja, poticanje i financiranje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti učenika, škola u prirodi, kazala je Navijalić dodavši da se na godišnjoj razini za ovaj program izdvaja oko 2 milijuna kuna.

Pohvalili su se i da ulažu u energetsku obnovu škola. U tijeku su radovi na energetskoj obnovi školskih zgrada OŠ Dubovac (krovište i fasada), OŠ Švarča (krovište i fasada) , OŠ Skakavac (krovište) i OŠ Rečica (fasada) te izgradnja parkirališta za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji, sveukupne vrijednosti oko četiri milijuna kuna.

– Ova ulaganja će dovesti do ušteda pa će ta sredstva biti utrošena u podizanje kvalitete obrazovanja. Sa 40-ak učenika u osnovnim školama i više od 70 učenika u srednjim školama koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, Grad Karlovac ima visoko mjesto unutar Republike Hrvatske, rekao je Mandić.

KAportal.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest