Zorin dom više neće prokišnjavati – postavlja se novi krov, bit će isti kao na Žitnoj kući

U roku od mjesec i pol karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom dobit će novi krov. Krov je zadnji put promijenjen prije više od petnaest godina kad je Zorin dom doživio kompletnu sanaciju, no posljednjih godina dijelovi su prokišnjavali, pa se pokazala hitna potreba za novim krovom.

– Krov je još od renoviranja kad je postavljen azbestno – cementni crijep. Bilo je problema s prokišnjavanjem na nekoliko mjesta, no problem je i u tome što se takve krovne ploče više ne proizvode pa je nemoguće nabaviti rezervne komade za promjenu, rekao nam je ravnatelj karlovačko “hrama kulture” Srećko Šestan.

Dodaje da je postavljanje novog krova predviđeno u Planu sanacije i poboljšanja uvjeta rada kazališta od 2013. godine. I novi krov će biti sive boje, a postavit će se crijep kakvu već ima karlovačka Žitna kuća.

– Nakon klimatizacije i protupožarne zaštite, te postavljanja panic rasvjete i vanjskog osvjetljenja, promijenili smo vanjsku stolariju. Konačno je na red došlo je na red i kompletno krovište s novim gromobranskim sustavom, kaže nam Šestan.

Konzervatori su dozvolili i postavljanje vanjskih vertikala za odvod kišnice, a Zorin dom je aplicirao za sredstva kod Ministarstva kulture te Grad Karlovac. Ministarstvo je dalo 400 tisuća, ostatak grad do ukupno milijun kuna zajedno s PDV-om koliko košta ova investicija.

Po Šestanovim riječima, radovi su krenuli a rok je od 45 do 50 dana, a naravno završetak može ovisiti i o vremenskim uvjetima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest