U novoj sezoni grijanja niže cijene za građane – Gradska toplana je dočekuje spremna

– Radimo na tome da isporuka toplinske energije bude sigurna i kvalitetna. Cijena će biti nešto manja i u tom smjeru ćemo ići i dalje; očekujemo da ćemo ubuduće imati još bolje rezultate i da će naši kupci biti sve zadovoljniji nama i našim uslugama, kazala je na današnjoj presici direktorica Gradske toplane Ivana Fočić.

Najavila je da će do 15. rujna, odnosno, kada počinje razdoblje pripravnosti, biti završeni 1,8 milijuna kuna vrijedni radovi kojima će predstojeću sezonu grijanja učiniti sigurnom. Riječ je, između ostalog, o sanaciji vrelovoda Smičiklasova – Domobranska, odnosno, priključka Zavoda za zapošljavanje, saniranju krovišta u kotlovnici i vrelovodnog kotla te dimnjaka koji će biti siguran i spreman za sezonu grijanja.

Mogla bi Karlovčanima, Toplaninim korisnicima, biti ugodnija od prošlogodišnje jer će im grijanje biti jeftinije.

HERA im je, po riječima zamjenika direktorice Hrvoja Klobučara, odobrila 20 posto nižu tarifu za proizvodnju toplinske energije, što će donijeti 10-ak posto manju cijenu grijanja privatnim korisnicima. Njih je u Karlovcu oko 7.700, a poslovnih korisnika, za koje se umanjenje cijene tek očekuje, oko 300.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest