IZBORI 2016. Jelić nakon izbora ne zna hoće li u Sabor – “ne bi se htio duhovno odvajati od Karlovca”

– Izbori nisu cilj nego sredstvo, tj. odskočna daska za bolji život građana grada, županije i ovog srca Hrvatske, čitave domovine. Jedino što je bitno je da ispunimo program, rekao je na dan nakon izbora Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i novoizabrani saborski zastupnik HDZ-a.

Rekordan rezultat

Jelić je zahvalio svima koji su na izbore izašli, posebno onima koji su povjerenje dali HDZ-u te napomenuo da je ova stranka u Karlovačkoj županiji, s osvojenih 43,66 posto glasova, ostvarila rekordan rezultat. I u VII. Izbornoj jedinici popravila je rezultat, dosegnula onaj iz 2007. i osvojila 6 zastupničkih mjesta.

Hoće li Jelić realizirati svoj mandat i otići u Sabor ili, pak, u Vladu, danas nije precizirao. No, ponovio je da mu je Karlovac i posao gradonačelnika na prvom mjestu.

Gradonačelnik ili zastupnik?

– Danas je u Zagrebu Nacionalno vijeće gdje će krenuti razgovori po tom pitanju pa u ovom trenutku stvarno ne bi bilo korektno prema tom tijelu i predsjedniku da ja bilo što prejudiciram. Kao jedna karika u lancu, gdje me mjesto zapadne, opet ću i s tim mjestom biti zadovoljan kao što sam i s ovim. U konačnici, kada bih se duhovno odvajao od mjesta gradonačelnika Karlovca, ne bih dobro služio građankama i građanima koji su me direktno odabrali. Jedini imperativ mi je to, odgovorio je Jelić.

I pojasnio što je mislio kada je spomenuo duhovno odvajanje:

– Kada bih tijelom bio u Karlovcu, kao što sam sada, a promišljao gdje mi je mjesto u kojem ministarstvu. To ne smatram da bi pošteno bilo. To se može izreći razlikom riječi prisutan i nazočan: na očima, kad ste fizički ovdje; ja sam sada nazočan, a da li sam prisutan 100 posto, to nitko ne može znati gdje mi misli lete. Čovjek se trudi biti prisutan ovdje u potpunosti, pa i ova 10. godina gradonačelničkog mandata jednako me motivira kao i ona prva. Želim služiti zajednici.

Mariji Jelkovac više glasova od Bukovec Osmičević

Marija Jelkovac kaže da su zadovoljni i preferencijalnim glasovima koje su od birača dobili.

– Iznenađena sam što je najavljena kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Natalija Bukovec Osmičević dobila u Karlovcu manje glasova i od mene. Mi smo imali tri kandidata iz Karlovca, SDP-u je ona bila jedina, mi smo imali dvije žene, ona je bila jedina…, primjetila je Jelkovac.

Predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić ocijenio je da su birači prepoznali njihovu stranku kao narodnjačku i uključivu, a rezultati pokazali da imaju čime ići dalje. Obećao je i da će obećano odraditi, te pozvao sve koji žele nešto dati gradu da im se pridruže.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest