Sportski tereni dotrajali, Petračić Gradskom vijeću predlaže: U obnovu uložite novac od parkiranja

Karlovački gradski vijećnik Davor Petračić uputio je predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Mandiću svoj prijedlog kako da se konačno obnove sportski tereni u gradu, točnije košarkaško igralište u Šancu, stara atletska staza na Korani i tartan staza na gradskom stadionu. Sva tri terena su derutna, a atletska staza na karlovačkom stadionu je toliko dotrajala da nije ni za smeće.

Petračiću je, naime, sinula ideja da se tereni obnove zaradom od parkinga koja bi na godišnjoj razini tvrtki Mladost koja upravlja sportskim terenima, u najgorem slučaju trebala donijeti 3,3 milijuna kuna.

-Dao sam si truda, bacio malo matematike koja kaže da za 3,3 milijuna kuna, što je i jednogodišnja zarada od parkiranja možemo urediti terene – košarkaško u Šancu za 160.000 kn, stari atletski stadion za 940.000 kn i gradski stadion za 2,2 milijuna kuna, naravno sve uvećano za PDV (dodatnih 825.000 kn, što je dodatnih 3 mjeseca prihoda parkiranja), kaže Petračić u svom obraćanju Mandiću.

– Dakle, za prihode od parkiranja za period jedne godine i 3 mjeseca na sva tri objekta možemo staviti tartan – na gradski stadion onaj za 40€/m2 koji se postavlja kao tepih a na ovo ostalo tartan koji se nanosi kao asfalt za 20€/m2. Nakon toga smo kvalitetno riješili rekreaciju košarke i atletike, ali i spremni smo onda za najveća atletska natjecanja ili pripreme. Kao nekad, dodaje Petračić.

No ono što je bitno za građane koji nisu vični košarci i atletici je i to da bi se ovaj prijedlog, tvrdi, mogao isfinancirati i onda kada se parkiranje u Karlovcu ne bi naplaćivalo subotom.

To bi, kaže gradski vijećnik, bio dodatan impuls ugodnom življenju u gradu i turizmu općenito – gradu koji bi trebao biti “tourist friendly” i “shopping friendly” a sada to svakako nije. Uz svoj prijedlog dao je i kompletnu procjenu troškova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest